07-11-2019

AMSCG: Prema Srbiji i dalje preko prelaza Jabuka, putevi ka sjeveru još zatvoreni

Zbog obilnih padavina i odrona od Podgorice ka sjeveru i Srbiji i obratno i dalje je prohodan jedino put Nikšić – Žabljak – Pljevlja, preko Kovrena i Slijepča mosta, saopšteno je večeras Portalu Analitika iz Auto moto saveza Crne Gore.

AMSCG: Prema Srbiji i dalje preko prelaza Jabuka, putevi ka sjeveru još zatvoreni | Radio Televizija Budva

Iz AMSCG su preporučili putnicima koji idu prema Srbiji da koriste put preko Žabljaka i Pljevalja i granični prelaz Jabuka.

Od 15 sati do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na putu Podgorica – Kolašin, kod tunela 7,8 i 9 zbog vodenih bujica.

Obustavljen je i saobraćaj na putu preko Mateševa za Podgoricu.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina, na putu Mojkovac – Đurdjevića Tara.

U Crnoj Gori, zbog obilnih padavina, saobraća se otežano, a na pojedinim dionicama saobraćaj je obustavljen.

Iz AMSCG su kazali da su duž klisura i usjeka učestali odroni, a na brojnim dionicama ima dosta vode na putu.
AMSCG apelujuje na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu. Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja.

Saobraćaj na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, na dionici Međuvršje – Ivanova korita biće obustaljen od devet do 11 i od 15 do 17 sati i promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu Berane – Petnjica u mjestu Budimlja – Polica saobraćaj će biti obustavljena od devet do 14 sati zbog asfaltiranja.

Na regionalnom putu Pljevlja – Metaljka saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati zbog rekonstrukcije saobraćajnice.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovo – Rogami, na dionici Rogami–Spuž saobraća se u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj na putu Plužine – Šćepan polje, na lokalitetu brane hidroelektrane Piva, zbog radova je od sedam do 18 sati promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog betonskih radova na pločastom propustu na regionalnom putu Berane-Kolašin, u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 sati i od 14 do 17 sati.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-2 Podgorica – Kolašin režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog putu Trubjela – Vilusi saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Dinoša – Cijevna promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila je u terminu od 12.30 do 15.30 sati.