17-10-2020

AMSCG: Vožnju prilagoditi uslovima na putu, smanjena vidljivost

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG). Oni su upozorili na moguće sitnije odrone na putevima duž klisura i usjeka.

AMSCG: Vožnju prilagoditi uslovima na putu, smanjena vidljivost | Radio Televizija Budva

Na regionalnom putu Pljevlja - Metaljka zbog miniranja saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i do 14 do 17 sati.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica - Pljevlja, saobraćaj će za sve vrste vozila zbog rekonstrukcije biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Saobraćaj na putu Pljevlja – Đurđevića Tara u mjestu Mijakovići, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni uz poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Na putu Pljevlja - Đurđevića Tara - Žabljak saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog geoloških radova.

Zbog sanacije klizišta "Gnjili Potok" na regionalnom putu R-19 dionica Mateševo – Andrijevica saobraćaj će biti obustavljen za teretna vozila sa i bez prikolice nosivosti preko pet tona.

Na tom putu saobraćaj će biti obustavljen više puta dnevno u trajanju od 30 minuta za vrijeme betoniranja.

Saobraćaj na tom putu promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu sanacije uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani - Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice - Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Na regionalnom putu Krstac - Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije nestabilnih kosina put Plužine-Trsa –Pošćenski kraj u mjestu Kruška, saobraćaj će biti obustavljen za sve vste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča - Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić - Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.