21-11-2020

Bečić čestitao Dan opštine Budva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, 22. novembar, Dan opštine Budva, čestitao je predsjedniku Opštine Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću.


Foto: Skupština Crne Gore

"Koristim priliku da Vam uputim srdačne čestitke povodom 22.novembra - Dana oslobođenja Budve, koji sa ponosom obilježavamo poštujući herojske podvige partizanskih odreda koji su svojom žrtvom izvojevali slobodu nad fašizmom i obezbijedili prosperitet budućim generacijama", naveo je Bečić u čestitki.

On je kazao da se danas sa ponosom može istaći da je Budva kao prijestonica crnogorskog turizma zamajac sveukupnog razvoja Crne Gore.

"Ovaj kosmopolitski centar sa otvorenim kulturnim scenama, prestižnim zabavnim i muzičkim festivalima, međunarodnim sportskim događajima čini svim Budvanima ugodno mjesto za život i kao takav predstavlja sigurnu i neponovljivu destinacija turistima iz regiona, Evrope i čitavog svijeta. Izražavam uvjerenje da će lokalna uprava nesumnjivo doprinijeti daljem napretku grada te odlučnije nastaviti putem održivog razvoja i savjesnog gazdovanja resursima što je garancija uspješne budućnosti i visokog ekonomskog rasta", poručio je predsjednik Skupštine.