05-09-2018

Bermude u školama?

U pravilniku o odjevanju osnovnih i srednjih škola nalazi se pravilo da u školama nije dozvoljeno nošenje bermuda. Da li se dječaci zbog toga osjećaju diskriminisano u odnosu na djevojčice i šta misle o navedenom pravilu, saznala je ekipa TV Budva.

Bermude u školama? | Radio Televizija Budva

Savremena kretanja u našem društvu zahtjvju poštovanje određeih pravila i principa svojstvenih institucijama. No iz gla učenika mišljenja o poštovanju pravila i njihovoj koncepciji su podijeljena.

Jedna od učenica je kazala da je to diskriminacija, jer ako djevojčice mogu da nose haljine, zašto dječaci ne bi mogli da nose bermude.

"Mislim da dječaci treba da nose bermude, naravno u nekoj pristojnoj dužini. Zašto bi se izdvajali od nas ?" istakla je srednjoškolka, dok drugi učenik smatra da treba da se pravi razlika između Obrazovnih i drugih institucija te slobodnog vremena koje provodimo u ugostiteljskim objektima.

"Većina mušakraca se bunila zašto cure mogu a mi ne, ali to je pravilo i treba da se poštuje. Mora da postoji razlika između oblačenja kada smo školi i kada smo slobodni", nagalsio je jedan od učenika.

Propisana pravila ostavljaju dovoljno prostora da do izražaja dođu individualni stil i kreativnost učenika, a sve u granicama pristojnosti i s ciljem da se postigne što bolja vaspitna obrazovna osnova za život tinejdžera.