20-09-2016

Biciklijada ulicama Budve

U srijedu, 21. septembra 2016. godine, sa početkom u 11.00 časova sa trga ispred Starog grada, otpočinje "Biciklijada ulicama Budve"!

Biciklijada ulicama Budve | Radio Televizija Budva

Biciklijada se održava povodom obilježavanja "Evropske nedjelje mobilnosti" (European Mobility Week) koja se organizuje uz političku i finansijsku podršku Generalnog direktorata Evropske komisije za mobilnost i transport. Cilj ovog projekta, koji traje od 16. do 22. septembra, jeste da podstakne lokalne vlasti da uvedu i promovišu održive vidove transporta i da pozovu ljude da koriste alternativne prevoze. "Evropska nedjelja mobilnosti" završava se 22. septembra, "Danom bez automobila", kada gradovi koji učestvuju u ovoj kampanji pojedine ulice zatvaraju za automobilski prevoz i ustupaju ih na korišćenje samo za pješacima, biciklistima, javnom prevozu i drugim alternativnim vidovima transporta, u određenom vremenskom intervalu.

U skladu sa navedenim, Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent Opštine Budva, Turistička organizacija opštine Budva i Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku iz Budve, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije i saradnju Opštine Budva, pozivaju sve zainteresovane da se pridruže na svojim biciklama i provozaju sljedećom trasom: Stari grad ispred hotela "Mogren", ulica Slovenska obala, ulica Mila Milunovića, ulica 22. novembra, ulica Topliški put, ulica Žrtava fašizma, ulica Filipa Kovačevića, Bulevar Jadranski put, Trg Slobode, ulica Mediteranska, ulica Mila Milunovića, ulica Slovenska obala, Stari Grad ispred hotela Mogren. Predviđeno trajanje ovog događaja je 20 minuta.