22-04-2015

Biciklista ubica Markovića?

Policijska istraga o ubistvu nekadašnjeg poslanika Saše Markovića, usmjerena je na otkrivanje identiteta bicikliste, čije su kretanje na dan ubistva zabilježile kamere od bečićkog naselja Vještica do Budve.

Biciklista ubica Markovića? | Radio Televizija Budva

Kako prenosi portal Vijesti, nakon što su uzeti video-snimci sa brojnih nadzornih kamera, tim budvanskih kriminalističkih inspektora, potpomognut kolegama iz Podgorice, uočio je kretanje bicikliste - najprije u naselju Vještica, gdje je pronađena zapaljena puška sa prigušivačem, a potom ka Budvi kroz pješački tunel na rtu Zavala.

Poput brojnih rekreativaca koji svakodnevno voze od Budve do Rafailovića, biciklista se uključio sa Jadranske magistrale, pa kroz hotelski kompleks u Bečićima ušao u pješački tunel na Zavali.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da su iste kamere, u vrijeme ubistva Budvanina, u naselju Ivanovići snimile taksi vozilo, koje je mlađu mušku osobu dovezlo nedaleko od krivine gdje je likvidiran nekadašnji funkcioner LSCG-a.

Osim toga, policija pokušava da utvrdi da li sa zločinom ima veze i motociklista koji se tada kretao kroz Vješticu.

Marković je ubijen u petak, 17. aprila oko 17 časova.

Ubica je do tančina isplanirao zločin, jer je nakon ispaljenih hitaca pobjegao pored postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Svim drugim radnim danima tu bi zatekao brojne radnike, ali je ubica najvjerovatnije znao da to postrojenje jedino petkom radi skraćeno - do 13 časova.

Policijski inspektori rekli su nezvanično da svakodnevno češljaju taj teren, kako bi pronašli eventualno još koji trag... Sa desetinama osoba obavljeni su informativni razgovori.

Nakon ubistva Markovića, u Budvi se tokom večernjih sati na ulicama nalaze pripadnici specijalnih policijskih jednica, koji su podrška velikoj istrazi u koju je uključeno kompletno ljudstvo Centra bezbjednosti.