18-01-2020

Bojana Gojković u finalu 9. Kupa nacija

Budvanska bokserska Bojana Gojković nastavlja da oduševljava – najbolja mlada sportistkinja Crne Gore sa dvije pobjede plasirala se u finale 9. Kupa nacija u boksu, koje se održava u Somboru.


Takmičenje je okupilo 27 reprezentacija sa tri kontinenta i predstavlja jedan od najprestižnijih svjetskih turnira u ženskom boksu, a našu zemlju na najbolji način predstavlja takmičarka BK Budva. Bojana je kategoriji do 54 kilograma u četvrtfinalu savladala domaću takmičarku Mariju Lalić i to prekidom u prvoj rundi, da bi zatim u četvrtfinalu, u meču dana, savladala jednoglasno Ruskinju Lijanu Tarasijan, aktuelnu šampionku Evrope.

Gojković, koja ne zna za poraz prošle godine oktila se zlatom u Somboru, a do istog uspjeha nastojaće da stigne u nedjelju, kada će se boriti protiv Antinije Ginakopolou iz Grčke.

Osim Bojane u Somboru su i njene klupske drugarice iz BK Budva – seniorka Tamara Radunović, te sestre Nela i Nina Radenović, koje su zaustavljene u eliminacionom dijelu turnira.

Radunović je eliminisana na statu od prošlogodišnje pobjednice, iskusne Hravtice Marije Malenice, dok je Nela eliminisana od Selin Gros iz Francuske, a Nina od Azalie Amineve iz Rusije.