31-08-2017

Božović: Požari pod kontrolom

Požari koji su preksinoć i juče izbili na području budvanske opštine, prema riječima v.d. načelnika Službe zaštite i spašavanja Dragana Božovića su pod kontrolom, mada su ekipe i dalje u stalnom dežurstvu na terenu.

Božović: Požari pod kontrolom | Radio Televizija Budva

Prema njegovim riječima, nakon što je juče ujutro lokalizovan, a zatim i ugašen požar u Buljarici, sa barske teritorije se proširio požar u mjestu Kufin.

"Situacija je bila veoma dramatična, jer je požar zahvatio teren sa obje strane magistralnog puta i u njegovom gašenju su učestvovale sve ekipe naše Službe. Upravo tada nam je stigla i dojava za požar u Gornjim Poborima, gdje je, po tvrdnjama mještana, požar krenuo od trafostanice zahvativši sijeno u neposrednoj blizini. Nama je iz Budve do Gornjih Pobora trebalo oko 40 minuta da stignemo kamionima, tako da su izgoreli neki pomoćni objekti, voćke, sijeno, kao i drvena kućica u šumi do koje nije bilo puta, ali smo odbranili selo i kuće. Na terenu i dalje dežuraju ekipe, jedna u Gornjim Poborima, druga kod manastira Stanjevići koji smo, takođe, zaštitili i treća u Kufinu. Jedini aktivni požar, koji ne možemo gasiti jer nema puteva, je na potezu manastira Stanjevići ka cetinjskoj opštini, prema Vircu i Čavorima", kazao je Božović.

Juče je teren sa požarima u Budvi obišao i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa saradnicima.

"On nam je kazao da zbog velikog broja požara u Crnoj Gori, juče nijesmo mogli dobiti pomoć aviona za gašenje. Jednostavno, fizički nijesu u mogućnosti da stignu na sva mjesta, a i ne mogu da intervenišu u uslovima kada je jak vjetar i gusti dim što je juče bio slučaj u Buljarici", pojasnio je Božović.


M.Mijušković