Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 19-05-2017

Branki Čvorović nagrada za doprinos ženskom preduzetništvu

Povodom Svjetskog dana ženskog preduzetništva, u Podgorici je organizovana 5. Internacionalna konferencija Moć žene na čijem početku su uručene nagrade najuspješnijima, a među njima mr Branki Čvorović, predsjednici Organizacije žena Crne Gore i urednici programa Radio Budve.

Branki Čvorović nagrada za doprinos ženskom preduzetništvu

Nagradu je uručio ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, a u obrazloženju je navedeno da je nagrada dodijeljena "za doprinos afirmacije i poboljšanje socijalno-ekonomskog statusa nevladinog sektora kroz socijalne inovacije i društveno preduzetništvo".Branka Čvorović je, uz novinarskog poziv, dugogodišnja aktivistkinja nevladinog sektora.

Skoro 25 godina u Organizaciji žena Budve afirmiše žensko stvaralaštvo kroz kreativne radionice za izradu suvenira, ukrasa, tradicionalnih gastro specijaliteta, odjevnih predmeta sa motivima primorskog podneblja, likovne kolonije, edukativne programe iz zdravstva...

Kao predsjednica Organizacije žena Crne Gore, akcenat je stavila na unapređenju statusa i položaja žena u Crnoj Gori kroz niz edukativnih programa i radionica, kao i promovisanje ženskog rada i stvaralaštva iz svih oblasti.

Aktivna je članica Rotary club-a Budva sa kojim je prošle godine, između ostalog, realizovala i inovativnu grantovsku akciju kompletnog opremanja porodilišta i dječijeg odjeljenja Opšte bolnice u Kotoru.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?