11-09-2017

Brano Mićunović uknjižio zgradu Stare pošte

Nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović postao je vlasnik zgrade Stare pošte, koju je kupio za 3,1 miliona eura od Atlas grupe biznismena Duška Kneževića.

Brano Mićunović uknjižio zgradu Stare pošte | Radio Televizija Budva

On se zvanično uknjižio na ovu atraktivnu imovinu, a u isto vrijeme hipoteku na zgradu stavila je i banka, kod koje je Mićunović uzeo kredit od 3,1 miliona eura.

„Vijesti“ su ranije objavile da je Mićunović trgovao zgradu u kojoj se nalazi Atlas banka i popularni lokal “Palma“ upravo za iznos na koji se kreditno zadužio.

„Hipoteka u iznosu od 3.100.000 eura u korist banke, uvećano za kamate, naknade i druga sporedna potraživanja, eventualne troškove prinuden naplate. Kamatna stopa 6 odsto, efektivna kamatna stopa 6,16 odsto, zatezna kamatna stopa 9 odsto na godišnjem nivou. Rok otplate je 36 mjeseci, krajnji rok je 1. oktobar 2020, sa zabranom otuđenja, opterećenja i davanja u zakup bez pismene saglasnosti povjerioca“, upisano je kao teret na Mićunovićevu imovinu.

Kneževićeva kompanija odlučila se na prodaju zgrade Stare pošte kako bi realizovala svoje investicione planove na lokalitetu Jadranski sajam i u Pržnu. U isto vrijeme hipoteku na zgradu stavila je i banka, kod koje je Mićunović uzeo kredit od 3,1 miliona eura.

Kuporodajini ugovor se odnosi na jednostpratnicu od 288 kvadrata i dvorišta od 172 kvadrata.

Atraktivna nekretnina koju je trgovao nalazi se praktično preko puta zgrade „Zeta filma“ , koja je u vlasništvu istoimene kompanije koju kontroliše porodica Mićunović. „Zeta film“ u kome su akcionari i brojni Budvani, nekadašnji radnici ovog filmskog preduzeća, dobila je građevinsku dozvolu za gradnju 11-etažnog kondo hotela na mjestu oronule zgrade „Zeta filma“, a gradnja bi mogla da počne već u oktobru, kada počinje građevinska sezona u Budvi.

Kupovinom zgrade Atlas banke, Mićunović je dobio mogućnost da svoje građevinske ambicije proširi. Na mjestu Atlas banke važećim planskim dokumentima moguće je graditi zgradu sa osam spratova.

”Zeta film” u svome vlasništvu ima 3.149 kvadrata zemlje, na kojoj je izgrađen bjekat ”Zeta filma”, nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća, od 1.491 kvadrata poslovnog prostora. Ministarstvo održivog razvoja je krajem prošle godine izdalo, nakon što je Mićunović zaključio ugovor sa Opštinom Budva o izmirivanju komunalija, građevinsku dozvolu ”Zeta filmu”za izgradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica.