12-09-2019

Budva promoviše turističku ponudu u Sloveniji

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je ponudu destinacije u okviru “Dana Crne Gore u Sloveniji” koji su započeli 52. Međunarodnim sajmom preduzetništva – MOS, koji se održava u Celju od 10.do 15.septembra.

Budva promoviše turističku ponudu u Sloveniji | Radio Televizija Budva

Četrdeset crnogorskih izlagača iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i drugih djelatnosti, kao i brojne institucije, predstavljaju se na zajedničkom izložbenom prostoru u organizaciji Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO i Investiciono-razvojnim fondom.

Kao poseban događaj organizovan je „Dan crnogorskog turizma“ u Celju i Ljubljani, a značajan doprinos dala je Gradska muzika Budve, čiji koncert na Starom trgu je privukao veliki broj mještana i turista koji su uživali u modernim tonovima u izvođenju limenih instrumenata društva koje je osnovano još davne 1908. godine.
Brojni posjetioci MOS-a koji okuplja više od 1500 izlagača iz 34 države pokazali su posebno interesovanje za budvansku rivijeru, aktivni turizam, pješačke staze i živopisno zaleđe. Najljepši utisci slovenačkih turista odnose se na pješčane plaže kojima budvanska rivijera obiluje.

Pored Nacionalne turističke organizacije, svoje destinacije i kulturno nasljeđe predstavile su i Turističke organizacije Tivta, Herceg Novog, Bara, Ulcinje i Podgorice.