14-03-2018

Budvani u akciji za pomoć Vladu Kaleziću i njegovoj djeci

Grupa građana iz Budve pozvala je sve ljude dobre volje da u petak, 16. marta, od 10 - 12h u Mega marketu kod Zelene pijace pomognu akciju prikupljenja pomoći u hrani i higijeni za familiju iz Nikšića.

Budvani u akciji za pomoć Vladu Kaleziću i njegovoj djeci | Radio Televizija Budva

Oni su pozvali građane da dođu da svi zajedno pokažemo humanost.

Napominju da familija nema zamrzivač, pa nije poželjno kupovati hranu koja je kvarljiva, i dodaju da ukoliko neko ima viška šporet na drva, može i to poslati.

Mega Market je obezbijedio prevoz do Nikšića, i dali donaciju.

Molbu koju je Kalezić uputio Banci hrane prenosimo u cjelosti:

“Zovem se Vlado Kalezić iz Nikšića sam.
Obraćam Vam se sa molbom za pomoć.
Otac sam četvoro djece, sam ih podižem i otac i majka sam im.
Ali ko je taj koji može majku da zamijeni? Niko, i nikad je niko zamijenio nije.

2009. godine mi je preminula supruga, imala je samo 28 godina,i mnogo je voljela život. U KBC- U Podgorica je pošla da joj urade neku rutinsku operaciju, po riječima ljekara , bezazlenu. Nije se vratila kući iz bolnice.

Ja od tog dana nijesam imao više život, jer kako malom sinu od dvije godine, a kćerkici od pet objasniti gdje im je mama, kako im zamijeniti majku? Moja tašta mi je pomagala koliko je mogla , živjela je u Srbiji. Živjela je posle ćerke dvije godine , žena se od tuge razboljela i umrla. Ja ostajem sam sa njih četvoro .
Kako sam živ, i kako živim ja to riječima ne umijem da objasnim.

Nijesam imao nikakvih primanja, jer sam bio radnik Željezare i ostao sam bez posla . Od Centra za socijalno sam dobio socijalnu pomoć 185,oo eura Od tog novca moja djeca imaju da jedu neko vrijeme, a onda su više gladni nego siti.

Obraćao sam se na mnoge adrese tražeći neki posao, da radim samo jednu smjenu, jer nisam imao gdje da ostavim djecu. Nijesam uspio u tome. Radio sam dok sam mogao za dnevnice,ali ni to više ne mogu. Ubilo me je sve ovo, razbolio sam se dobio sam šećer i već sam u fazi da primam insulin. Nadam se da ću izdržati da bar jedno dijete dovem do svog parčete hleba, pa će oni jedno drugo pomagati.

Najveća nam je pomoć potrebna u hrani. Garderobu djeci daju iz Crvenog krsta, naučili su na malo pa su zadovoljni sa svim.

Komunalije ne plaćam, struja mi je gašena, prijave su na mene pisane, ali tu ne mogu ništa da uradim. Samo da imam da im hljeba dam, ali ni to ne mogu.

Najviše boli kad ujutro krenu u školu, nemam da im dam za užinu, gladni izlaze iz stana. Kad dođu kući čekaju ih pržene priganice...
Imam jednu komšinicu baku koja živi sama od penzije 200,oo e, ona kad napravi pitu i donese, to je gozba. Praznici prođu nekako, odu rano da spavaju da makar u snu budu u nekoj bajci.

Ali ja sam ponosni roditelj, jer moja djeca nikome ne govore da nemaju, mali krug njihovih drugara zna kako žive, kažu mi 'tata sramota nam da kažemo, pa kad oni jedu užinu mi kažemo doručkovali smo kući'. Molim dobre ljude, pomozite mi samo da nahranim djecu . Kćerke su srednjoškolci – najstarija ima 18 godina, srednja je godinu mlađa i najmlađa ima 15 godina, sin ima deset godina.

Svi koji žele pomoći mogu dobiti od Banke hrane kontakt porodice
na e [email protected]
Telefon Banke hrane na koji mozete dobiti kontakt porodice je 069 495 680. Kontakt porodice možete dobiti i na fb stranici u inboxu
ttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=h

Žiro račun za pomoć je kod Prve banke, na ime Vlado Kalezić
535-0100200065047-86