30-03-2020

Carević dobio ponudu Barselone: Neka sve ovo prođe, pa da odlučim o budućnosti

Carević je dio Barselone tri godine, polako izlazi iz statusa igrača mlađih selekcija, a ugovor mu ističe ovog ljeta. Još ne zna da li ostaje u Barsi, gdje je na golu neprikosnoven Mark Andre ter Štegen

Carević dobio ponudu Barselone: Neka sve ovo prođe, pa da odlučim o budućnosti | Radio Televizija Budva

La Masija, čuveni sportski kompleks Barselone, svijet je u malom, a u tom svijetu skoro tri godine živi golman Lazar Carević, kapiten mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore.

On je, međutim, nekoliko dana bio jedini stanovnik velikog kompleksa, u kojem su talentovani sportisti (fudbaleri, košarkaši, rukometaši...) iz čak 76 zemalja svijeta.

Carević je 2017, kao 17-godišnjak, došao iz Grblja u jedan od najvećih klubova na svijetu, nakon omladinskog staža došao do Barsinog B tima. Živio je sportski san, a odjednom haos i panika. Sve je stalo, a Lazar ostao sam. Nije mogao ni da pretpostavi da će 21. rođendan, 17. marta, proslaviti daleko od kuće, usamljen...

- Bio je to rođendan koji ću pamtiti zauvijek. Drugačiji, čudan, i, zašto ne reći, - tužan - rekao je za sajt Barselone Carević, na dan kada je napunio 21 godinu.

Desetak dana kasnije, Lazar je u Crnoj Gori. Došao je posebnim letom iz Madrida, smješten je u karantin u Igalu. Iz jednog u drugi karantin, ali sada je makar blizu kuće.

- Proveo sam rođendan sam, ali sada to nije važno. Bio sam u kontaktu sa porodicom, prijateljima, sada sam im blizu. U karantinu sam, proći će i to. Zdravlje je najvažnije, tako razmišljam svih ovih dana - kazao je Carević za TV Vijesti.

Haos sa koronavirusom je ispraznio ulice, stadione...

- Svaki od nas igrača je dobio program vježbi, sve što bi trebalo da uradimo tokom izolacije. Poštujemo sve, ali je zaista sada najvažnije da slušamo savjete ljekara, da se pridržavamo pravila ponašanja, gdje god da smo, jer samo tako možemo da pobijedimo ovaj opaki virus.

Prekid prvenstva je došao u trenutku kada se mladi golman vratio na teren, nakon druge povrede koljena zbog koje je pauzirao nekoliko mjeseci.

- Nisam imao sreće sa povredama, ali sam odradio odličan period rehabilitacije. Ponosan sam kako sam sve to izdržao i kako sam se spreman vratio na teren.

Carević je dio Barselone tri godine, polako izlazi iz statusa igrača mlađih selekcija, a ugovor mu ističe ovog ljeta. Još ne zna da li ostaje u Barsi, gdje je na golu neprikosnoven Mark Andre ter Štegen.

- Ističe mi ugovor, a Barselona je još u avgustu prošle godine predložila novi ugovor. Odlučio sam da razmislim malo, da sagledam šta je najbolje za mene. Sve opcije su otvorene. Naravno, zbog trenutne situacije sve je stalo, ali znaće se sve ovog ljeta - kazao je Carević.

Carević je sa omladinskim timom Barse osvojio Uefinu Ligu šampiona 2018. godine, a nakon izlaska iz omladinske konkurencije upisao je sedam nastupa u B timu katalonskog giganta.  

Izvor: Vijesti