15-02-2020

Ćorac: Stopa kriminaliteta u Budvi je među najnižim u Crnoj Gori

Direktor Uprave policije Veselin Veljović održao redovni radni sastanak sa odgovornim starješinama Centra bezbjednosti Budva, na kojem su predstavljeni najznačajniji rezultati rada ovoga centra.

Ćorac: Stopa kriminaliteta u Budvi je među najnižim u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Budvi, načelnik Darko Ćorac se osvrnuo na odlične rezultate koje postižu službenici ovoga centra po svim linijama rada i istakao da budvanska policija i u ovoj godini i u periodu koji je prethodio radi odgovorno i predano i da ogovara na sve izazove.

"Stopa kriminaliteta u Budvi je među najnižim u Crnoj Gori što nije slučajnost budući da se vodimo principima profesionalnog postupanja i odgovornog odnosa prema građanima i kompletnoj javnosti“, istakao je Ćorac, dodajući da će snagom operativnih kapaciteta i dalje odlučno i hrabro stvarati ambijent za sigurniju budućnost građana Budve i države Crne Gore.

Zahtjevna turistička sezona je prilika da crnogorska policija, koristeći kapacitete u svojoj punoj snazi, pokaže da neumorno radi za dobrobit svih građana, što u krajnjem našu državu pozicionira kao regionalnu turističku destinaciju, istakao je Veljović.

"Aktuelna situacija je odgovornost svih aktera. Policija djeluje istrajno pokazujući da je dorasla zadatku uz očekivanje da sa lokalnom zajednicom dijelimo osjećaj odgovornosti za javni red i mir i bezbjednost kao neprikosnovene vrijednosti koje ćemo čuvati", kazao je Veljović.

Veljović se juče sastao i sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem gdje su razgovarali o konkretnim pitanjima važnim za ovu zajednicu. Zaključeno je da se policija i lokalna zajednica zajednički moraju boriti protiv svih devijantnih pojava i da je ta saradnja u interesu svih građana.

Policija u Budvi radi na tome da odnos prema lokalnoj zajednici bude na najvišem nivou, što je naročito vidljivo i značajno tokom turističke sezone kada sa opštinskim službama djelujemo kooperativno uz obostranu podršku.