09-05-2014

Crna Gora dio regionalne akcije Očistimo Mediteran

Više stotina hiljada ljudi čistiće obalu Mediterana sutra, 10. maja, u okviru sinhronizovane akcije koja se organizuje u 21 zemlji Sredozemlja pod nazivom Let's do it Mediterranean.

Crna Gora dio regionalne akcije Očistimo Mediteran | Radio Televizija Budva

U Crnoj Gori akciju će pod nazivom “Očistimo Mediteran” organizovati nevladina organizacija ADP ZID. UNDP i Centar za održivi razvoj će podržati akciju člšćenja na plaži Jaz.

Akcija u kojoj će učestvovati građani, volonteri, javne ličnosti, predstavnici međunarodnih organizacija biće organizovana u Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom. U tim gradovima biće postavljeni koordinacioni centri i punktovi na kojima volonteri mogu da se prijave i dobiju neophodan materijal i instrukcije. Osim gradskih sredina, čišćenje će biti organizovano i u međugradskom području. Za Više informacija o lokacijama i načinu prijave posjetite Facebook stranicu Let's do it Montenegro, ADP-Zid.

Inicijativa, koja osim uklanjanja otpada sa obale i mora, ima za cilj i podizanje svijesti stanovnika Sredozemlja o očuvanju životne sredine, započela je u Estoniji 2008. godine i od tada se proširila na nekoliko regiona svijeta.

Pozivamo vas da se uključite u akciju i da zajedničkim snagama očistimo naše primorje.