14-06-2019

Crna Gora ispred Japana i Norveške na britanskoj listi najboljih destinacija za odmor u 2019.

Crna Gora se našla na trećem mjestu liste deset najboljih zemalja za odmor u 2019. godini, koju je objavio britanski portal za putovanja Boundless. Na visokom trećem mjestu, iza Čilea i Njemačke, Crna Gora se opisuje kao mala zemlja, veličine dvije trećine britanskog Veksa i sa nešto više od pola miliona stanovnika.

Crna Gora ispred Japana i Norveške na britanskoj listi najboljih destinacija za odmor u 2019. | Radio Televizija Budva

“Crna Gora je geografska pijavica, ali je daleko iznad svojih fizičkih parametara kada je u pitanju privlačenje turista. Iznajmljivanje automobila je jeftino, što vam omogućava lako istraživanje vrhova i korita rijeke Tare i kanjona Nevidio, manastira okruženim stijenama… Ovome dodajte zapanjujuće nacionalne parkove s znamenitostima poput prelijepog Skadarskog jezera, antičkih gradova kao što su Kotor i Cetinje, zavodljivih ostrva poput ‘Svetog Stefana’ i prekrasnih jadranskih naselja poput Budve i Petrovca, i dobićete pravi dragulj za odmor”, navodi se u opisu Crne Gore.


Na četvrtom mjestu ove liste našla se Bugarska, na petom Japan, a slijede Norveška, Meksiko, Portugal, Izrael i Italija.

Izvor: Investitor