27-01-2018

Crnogorska bira novog predsjednika

Aktuelni lider Crnogorske je dugogodišnji političar Dragan Purko Ivančević.

Crnogorska bira novog predsjednika | Radio Televizija Budva

Izborni Kongres Crnogorske partije, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo, biće održan danas u Podgorici, a jedini kandidat za predsjednika je dosadašnji politički savjetnik Vladimir Pavićević.

Na drugom Kongresu će, kako je saopšteno iz Crnogorske, učestvovati 150 delegata.

„Potpuni fokus nam je na izboru novog predsjednika i potpredsjednika“, kaže se u saopštenju partije.

Kako prenosi agenija Mina, iz Crnogorske su kazali da će, osim predsjednika stranke, biti izabrana tri potpredsjednika kao i predsjednici Nadzornog odbora stranke, Statutarnog odbora, Političkog i Programskog savjeta, i sekretarka Predsjedništva.

Na Kongresu će takođe biti podnijet izvještaj o radu stranke u prethodnih godinu dana.

Kandidat za novog predsjednika je, kako je saopšteno, široj javnosti poznat kao ugledni univerzitetski profesor, politički analitičar i najaktivniji poslanik u prethodnom sazivu parlamenta Srbije.

Pavićević je kazao da je krajem prošle godine počeo da osmišljavam strukturu i aktivnosti jednog instituta za istraživanje politike i političke teorije, koji je htio da smjesti u Crnoj Gori.

„Potom se razvila ideja i o praktičnom političkom djelovanju. Ja sam čovjek politike, politika me strašno interesuje gdje god da se nalazim i posvetiću se aktivnom bavljenju politikom u Crnoj Gori”, rekao je Pavićević.