31-08-2019

Crnogorska ostaje dio budvanske vlasti

Crnogorska će ostati dio vlasti u Budvi nakon što je odbor stranke u tom gradu odlučio da ne pokreće raskid koalicionog sporazuma.

Crnogorska ostaje dio budvanske vlasti | Radio Televizija Budva

Lider budvanskog odbora i potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović kazao je “ Vijestima” da je ta partija svaki put očuvala izbornu volju građana.

"Podsjetiću da smo nakon lokalnih izbora u oktobru 2016., spriječili namjeru DPS da se ponište izborni rezultati i tako omogućili formiranje vlasti. Takođe smo bili ti koji su omogućili da predstavnik DF Đorđije Vujović bude izabran za predsjednika Skupštine opštine, jer tada vladajuća koalicija nije imala kvorum u parlamentu, a i naša tri odbornika su glasala za izbor. U julu 2017., smo spriječili Vladu Crne Gore da uvede prinudnu upravu jer je lokalni parlament bio blokiran od strane nezavisnog odbornika i DPS. Tada smo zaključili postkoalicioni sporazum i dali legitimitet gradskoj vladti. Time smo bili i garant da ce na mjestu predsjednika Opštine doći do rotacije i biti izabran Marko Carević, za koga smo prvi potpisali inicijativu i glasali za njegov imenovanje u parlamentu”, kazao je Bulatović.

On podvlači da je i sada Crnogorska pokazala da je garant da se vlast u Budvi održi uprkos jasnim namjerama centrale DF i DPS da dođe do destabilizacije u Budvi.

“Osujetili smo da dođe do realizacije sumnjivih investicionih projekata poput turske Mia investment... pokrenuli smo popis opštinske imovine", kazao je Bulatović.

Kazao je da će i u preostalih godinu mandata nastaviti da budu kritički dio vlasti i da će insistirati da se kroz razmjenu argumenta donose ključne odluke.