05-11-2017

Čučka: Akademija znanja ne smije postati Akademija izdavanja i ubiranja kirije

Usvajati godišnji plan Akademije znanja u Budvi za godinu koja ističe za dva mjeseca je totalni prekršaj, kazao je predsjednik OO Crnogorske Budva Miodrag Čučka.

Čučka: Akademija znanja ne smije postati Akademija izdavanja i ubiranja kirije | Radio Televizija Budva

“Plan izmjena i dopuna za 2017. godinu je ponuđen u nepotpunom obliku i sa nesvedenim računom prihoda i rashoda, neobrazloženim budžetskim deficitom i neponuđenim načinom njegovog pokrića. U takvoj formi je neprihvatljiv za razmatranje i usvajanje već mora biti vraćen na doradu”, istakao je Čučka.

Kako je Čučka dodao, čitava ideologija plana je u suprotnosti sa zdravom i društveno opravdanom vizijom i misijom Akademije znanja.

"U taj centar se trpa sve i svašta kako bi se grčevito mogla namaći sredstva za pokriće plata osoblja Akademije i njenih materijalnih troškova. Takvim pristupom Akademija se degradira iz Akademije znanja u Akademiju izdavanja i ubiranja kirije. Crnogorska smatra da svrha Akademije ne treba da bude ostvarivanje profita, već razvoj visokog obrazovanja u Budvi. Mi predlažemo model javno-privatnog partnerstva sa sadašnjim i novim ustanovama visokog obrazovanja. Cilj bi trebalo da bude da Akademija i fakulteti izrastu u univerzitetski kampus”, kazao je Čučka.