07-08-2016

Čučka: Graditi, ali konsultovati struku i poštovati propise

Čučka: Graditi, ali konsultovati struku i poštovati propise | Radio Televizija Budva

"Svjedoci smo najave rukovodstva opštine Budve da će biti izgrađen novi kružni tok u samom centru našeg grada.

Naša izborna lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" principijelno podržava svaki projekat i namjeru da se Budva učini modernijim i funkcionalnijim gradom, bez ulaženja u motive onih koji pokreću ovu priču u sred predizborne kampanje.

Iskreno smo opredijeljeni da podržimo sve što je dobro za naš grad i opštinu, ko god da to predlaže i planira. Takođe, u interesu je svih naših građana da bude novih dobrih projekata i njihovih uspješnih realizacija.

Mi imamo prigovor koji se tiče same lokacije planiranog kružnog toka. Kružni tok se ne pravi primarno da bi se uljepšao grad, nego iz potrebe za boljom regulacijom saobraćaja.

Sigurni smo da bi kružni tok kod Pošte samo iskomplikovao i onako loše regulisani saobraćaj u tom dijelu grada. Zato insistiramo i očekujemo da se uključi struka u konačno definisanje lokacije.

Poslije svega što se desilo Budvi, treba sve dobro planirati i tri puta provjeriti - prije nego se potroši i jedan euro.

Pošto svi znamo kakve "razvojne" ideje je promovisala i realizovala postojeća vlast, zahtijevamo da se do izbora prekine sa svim "investicijama". Najbolje bi bilo da se do 16. oktobra obilježe pješačke staze i druga horizontalna signalizacija i da se sredi javna rasvjeta. Sve drugo je samo dio predizborne predstave. Ne bi nas začudilo da se u septembru raskopa centar grada i da završimo sezonu kako smo i počeli - u prašini i buci gradilišta i sa raskopanim saobraćajnicama.

Lokalna uprava i inače smatra da sezona traje 30 dana, kada je, kako kažu, Budva "krcata". Kada se tome doda izjava opštinskih funkcionera da se od građevinske sezone "ubere više" nego od turističke, stvari postaju jasne.

Lista "Cdu i građani: Volimo Budvu!" će ukinuti takvu praksu i takvo ponašanje i logiku. Budva više ne može da trpi improvizacije, nebrigu i nestručni rad. Građevinska sezona će se strogo poštovati, bez izuzetka i bez ikakvih "popuštanja". Budva zavisi od turizma i interes svih naših građana nalaže i zahtjeva politiku i upravljanje gradom koje će biti precizno, stručno i odgovorno i - u potpunosti saglasno sa zakonom i pozitivnim propisima.

Vrijeme je za promjene! Spasimo Budvu, čuvajmo Budvu, volimo Budvu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Miodrag Čučka, predsjednik OO Cdu Budva.