21-07-2019

Čučka: Pet pitanja za profesorku Boženu Jelušić

Povodom poziva budvanskog odbora URA na nastavak razgovora unutar vladajuće koalicije u Budvi, javnosti se obratio Miodrag Čučka, potpredsjednik Crnogorske i koordinator partije za razvoj infrastrukture u primorskim opštinama.

Čučka: Pet pitanja za profesorku Boženu Jelušić | Radio Televizija Budva

On je uputio pet pitanja profesorki Boženi Jelušić, odbornici URA u SO Budva.

1. Zašto u svom saopštenju budvanski odbor URA nije jasno napisao da je osnovni uzrok nefunkcionisanja budvanske vlasti ponašanje predsjednika Opštine gospodina Carevića koji svojim djelovanjem demonstrira nepoznavanje Zakona o lokalnoj samoupravi i nepoštovanje procedura i pravila na osnovu kojih mora da funkcioniše svaka jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori?

2. Zašto budvanski odbor URA javno nije naveo da predsjednik Opštine Budva gospodin Carević sa samo 6 odbornika DF-a želi da ima 100% vlasti i moći u budvanskoj opštini?

3. Zašto budvanski odbor URA nije pozvao DF u Budvi da pod hitno prekine sa izbornom kampanjom DF-a za naredne izbore u Budvi koju finansira opštinskim novcem, što znači novcem svih nas građana Budve?

4. Zašto budvanski odbor URA nije podsjetio DF u Budvi da je dijalog moguć samo uz poštovanje svojih koalicionih partnera?

5. Zašto budvanski odbor URA, pozivanjem na zajedničku odgovornost svih, relativizuje isključivu odgovornost gospodina Carevića i DF u Budvi za nefunkcionisanje vlasti u Budvi i za
rušenje koalicionog sporazuma na kojem počiva budvanska vlast?

Čučka je podsjetio kolege iz URA da je njihov uticaj u strukturama vlasti u Opštini Budva neproporcionalan njihovoj realnoj političkoj snazi u Budvi i da se nada da poslednje saopštenje URA nije rezultat želje za pukim očuvanjem pozicija moći koje budvanski odbor URA-e realno ne zaslužuje.