10-12-2019

Danas u Budvi okrugli sto: „Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova“

Okrugli sto „Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova“, u organizaciji Morskog dobra, biće održan danas u hotelu „Budva“ sa početkom u 9 sati.

Danas u Budvi okrugli sto: „Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova“ | Radio Televizija Budva

Foto: TOB

Cilj okruglog stola, kako je saopšteno, je razmatranje pitanja od važnosti za linijski pomorski saobraćaj u Crnoj Gori i način korišćenja mjesta za vezivanje na manjim objektima obalne infrastrukture (privezišta, ponte i mandraći).

"Korišćenje vezova na manjim objektima obalne infrastrukture je u najvećem dijelu danas neregulisano pa je potrebno definisati adekvatan način organizacije davanja na korišćenje. Djelatnost prevoza turista/putnika u priobalnom pomorskom saobraćaju, zbog sadašnjeg stanja, a naročito mogućeg i očekivanog razvoja, treba unaprijediti, što podrazumjeva u prvom redu, uspostavljanje regulatornog i organizacionog okvira", saopšteno je iz Morskog dobra.

Skupu će prisustvovati stručne službe Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, profesori sa Fakulteta za pomorstvo iz Splita: Ranka Petrinović i Nikola Mandić i Direktorica Agencije za obalni linijski promet u Splitu Paula Vidović koji će imati prezentaciju iz domena priobalnog saobraćaja u Republici Hrvatskoj, i Udruženje brodara Crne Gore koji će svojim praktičnim iskustvom ukazati na priobalni sobraćaj na Primorju i kako se isti odvija, predstavnici relevatnih državnih i lokalnih institucija Crne Gore koje se bave pitanjima priobalnog saobraćaja.