31-10-2017

Dani državnih tužilaca Crne Gore sjutra u Bečićima

Dani državnih tužilaca Crne Gore biće održani sjutra u hotelu Tara u Bečićima, u organizaciji Vrhovnog državnog tužilaštva i Udruženja državnih tužilaca Crne Gore, a uz podršku Ambasade SAD.

Dani državnih tužilaca Crne Gore sjutra u Bečićima | Radio Televizija Budva

Dani državnih tužilaca organizuju se u čast početka primjene prvog Zakona o Državnom tužilaštvu, davne 1934. godine, kazala je za Radio Budvu savjetnica u Vrhovnom državnom tužilaštvu, Dragoslava Jovanović, dodajući da je svečano otvaranje planirano za sjutra, u 10 časova.

"Na svečanom otvaranju govoriće Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin i Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori NJ.E. EMargaret A. Pored crnogorskih tužilaca, učestvovaće naše cijenjene kolege iz regiona, koje se tradicionalno odazivaju našem pozivu da daju svoj doprinos ovom značajnom dogadjaju", navela je Jovanović.

Nakon svečanog otvaranja, biće održan radni dio skupa, na kome će se govoriti o aktuelnim temama i iskustvima Crne Gore i regiona u primjeni novijih instituta. Kako je istakla, akcenat je na finansijskim istragama, saslušanju djeteta kada je ono svjedok ili žrtva izvršenja krivičnog djela.

"Takodje, razgovraće se o praksi Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u primjeni mjera tajnog nadzora. Naši predavači biće
specijalni tužilac Saša Čađenović, tužiteljka u BIH Dijana Kajamaković, državna tužiteljka za maloljetnike Maja Knežević i zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković", kazala je Jovanović.

Kao organizatori, nadaju se, kako je dodala, da će i ovi Dani državnih tužilaca biti odlična prilika za unapredjenje medjunarodne saradnje i odnosa izmedju država regiona.

D. Benić