31-01-2018

Delegacija Ruske pravoslavne crkve posjetila Budvu

Delegacija Ruske pravoslavne crkve na čelu sa Mitropolitom kemerovskim i prokopijevskim gospodin Aristarhom posjetila je juče Budvu i tom prilikom su osim hramova, obišli i arheološki muzej grada.

Delegacija Ruske pravoslavne crkve posjetila Budvu | Radio Televizija Budva

Delegaciju Ruske pravoslavne crkve koja ovih dana boravi u Crnoj Gori povodom savindanskih svečanosti, sa blagoslovom ruskog patrijarha Kirila predvodi Mitropolit kemerovski i prokopijevski gospodin Aristarh.

"Vladika Joanikije nas je ljubazno pozvao da posjetimo Crnu Goru i Budvu, i ovaj grad je sa svojim hrišćanskim svetinjama i hrišćanskom tradicijom ostavio veliki utisak. Prenosim vam pozdrave od svoje pastve, sa željom da se u ljudska srca useli vjera, nada i ljubav", kazao je Mitropolit kemerovski i prokopijevski gospodin Aristarh.Crkvene velikodostojnike ispred opštine Budva pozdravio je predsjednik Skupštine opštine Budva Đorđije Vujović.

"Zadovoljstvo mi je što sam ispred opštine Budva sačekao visoku delegaciju Ruske pravoslavne crkve, na čelu sa mitropolitom Aristarhom i Joanikijem", kazao je Vujović.

On je istakao da je Budva otvoren grad, i da mu je posebno drago što su u Budvu došli prijatelji iz Rusije.

Delegacija ruske pravoslavne crkve će i narednih dana obilaziti Crnu Goru.