08-09-2018

Demokrate Budva: Evo ko je novi predsjednik OO OKG Budva

"Drago nam je da ste vi toliko ozbiljni da vam je glavna linija djelovanja praćenje društvenih mreža i šta ko piše u postovima", poručuju iz Demokrata DPS-u.

Demokrate Budva: Evo ko je novi predsjednik OO OKG Budva | Radio Televizija Budva

"Takođe, vi nemate pravo da pitate bilo koga u Budvi bilo šta, ponajmanje predsjednike Bečića i Krapovića. Nikada, i podvlačimo - nikada ni jedan, ni drugi, nisu tražili bilo kome bilo šta. Ovo, naravno, samo zbog javnosti, iako se, OKG-ovci, u Crnoj Gori i u Budvi sve zna, ko je kome, šta i koliko tražio i dobio. Nama sigurno ne možete te priče adresirati, niti postići bilo kakav efekat prozivajući Bečića i Krapovića na ovoj udbaškoj i smješnoj osnovi i konstrukciji", ističe se u saopštenju OO Demokrata Budva.

"Sa podsmjehom pričate o ulazu u opštinu i o građanskom birou, ali vi ste ga zatvorili, i to na više od četiri godine, pa su predsjednici opštine Budva ulazili u opštinu požarnim stepenicama. Da bude svima jasno, ni Lazar Rađenović ni dr Srdja Popović nijednom za svog mandata nijesu ušli u opštinu na glavna vrata. Da li je to odnos prema instituciji Opštine i svom gradu, građanima i privredi? Predsjednik Krapović to radi svakodnevno od 22. novembra 2017. godine. Što se tiče finansiranja kampanje za našu partiju, odgovor vam mogu dati MANS, DRI, ASK itd. itd. Jedino nama nije nađena bilo kakva zamjerka u čitavoj Crnoj Gori. A kako ste vi finansira li vaše kampanje? Da pitamo Đoka Pinjatića? Ko je još među pet ljudi sa famoznog snimljenog sastanka, gospodo OKG-ovci? Da nije ko iz novoformiranog Izvršnog odbora DPS Budva?", pitaju u Demokratama.

"Naravno, danas ne znate Đoka Pinjatića, danas vam je Lazar Rađenović lažov, a ne tako davno trčkarali ste oko njih kao djeca koja traže bombone. I oko njih i oko Sveta Marovića kojeg se danas grozite. Bez namjere da dužimo i produbljujemo ovu polemiku, imamo i mi za vas i za iz Podgorice novopostavljenog predsjednika OKG Budva nekoliko pitanja.

1) Kad smo kod finansiranja partija, pitamo gospodina Jelušića da li zna gdje ide novac od pijeska izvučenog sa dna korita Bojane, na osnovu ugovora sa Morskim dobrom? Pijesak vadi privatna firma kako bi ušće Bojane ostalo otvoreno. Za to Morsko dobro plaća 800000 eura, ali izvađeni pijesak se stalno po malo odvozi, gdje i kome, za sada je tajna., Procjenjujemo da je dobit od pijeska oko 2 miliona, ugrubo.

2) Kako je i pod kojim uslovima izdata Luka Budva, državna imovina data bez tendera, kako to zakon propisuje? Opšte je poznato da se državna imovima izdaje isključivo na javnom nadmetanju, pa pitamo gospodina Jelušića, ko se i kada nadmetao za Luku Budva?", zakjučuju Demokrate Budve.