12-10-2017

Demokrate DPS-u: Uplašili ste se od nas, da nije tako ne biste hapsili Sjekloću, nego Mićunovića

Demokratska Crna Gora saopštila je da je "današnja hajka i ujdurma" potvrda da se Demokratska partija socijalista (DPS) uplašila od snage Demokrata.

Demokrate DPS-u: Uplašili ste se od nas, da nije tako ne biste hapsili Sjekloću, nego Mićunovića | Radio Televizija Budva

"Odgovorno tvrdimo da je najveća organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori Demokratska partija socijalista, što su njeni najviši funkcioneri i osnivači priznanjem i više puta potvrdili. Da se radi o klasičnoj farsi i podmukloj podmetačini dokaz je i saopštenje DPSa, koje Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova pretvara u klasičnu partijsku policiju. Najbolji dokaz za to jeste činjenica da u Budvi hapse Nikolu Sjekloću, proslavljenog bokserskog šampiona i korisnika nacionalne penzije, koju je časno, hrabro i šampionski zaradio. Cijela ova današnja hajka i ujdurma najbolja je potvrda da se najveća organizovana kriminalna grupa, pod formalnim nazivom poznata kao Demokratska partija socijalista, preplašila od snage Demokrata, koju potvrđuju sva posljednja istraživanja javnog mnjenja, a u skladu sa kojima će DPS izgubiti na svim predstojećim izborima sa razlikom od preko 5%. Da nije tako, ne biste hapsili Nikolu Sjekloću, proslavljenog boksera i korisnika nacionalne penzije, već Brana Mićunovića. Ne biste uskakali u dom Sjekloća, već biste uskočili u nedodirljivo gnijezdo u Splendidu, ne biste hapsili one koji navodno nedozvoljeno posjeduju oružje, već one koji ga upotrebljavaju. Hapsite za navodno nedozvoljeno držanje oružja, a ne hapsite za metak ispaljen u glavu od strane miljenika vlasti osobi koja je u tom trenutku bila na nosilima. Saznasmo danas gdje se nalazi lovačka municija po Budvi, ali nam ne saopštiste ni nakon 15 godina ko je ubio Darija i Mariju Šurinu i ko je bombom raznio njenu nerođenu bebu. Dakle, pohapsiste sve po Budvi, ali preskočiste ubice, monstrume i nalogodavce. I da ne bi bilo dileme, hapsite sve i svakog i počnite od nas, ali vam nećemo dozvoliti da bilo kome bilo šta namjestite, niti da bilo kog preskočite. Dakle, gospodo iz OKG-DPS, vaša "pravda" je najočitija po tome što hapsite zbog držanja oružja, a ne hapsite zbog metka u glavu", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se navodi da "kao i sve vaše neistine, tako je i ona da je Goran Slovinić član Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Budva."

"Goranu Sloviniću je 12. januara 2017. godine prestalo članstvo u Demokratskoj Crnoj Gori, pa samim tim i u Opštinskom odboru Budva, što je lako provjerljiva i svima dostupna činjenica. U vezi sa tim, od Demokrata imate fer ponudu: ako bilo čime utvrdite da je u Demokratsku Crnu Goru ušao jedan cent, a ne jedan euro mimo Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja od strane bilo kog lica ili subjekta, istog dana gasimo stranku; ako bilo čime utvrdite da je bilo koji funkcioner Demokratske Crne Gore sa državnog ili lokalnog nivoa član organizovane kriminalne grupe, zloupotrijebio službeni položaj ili pronevjerio državni novac, istog dana gasimo stranku. Eto vam prilika da se najlakše obračunate sa političkim protivnikom koji vam od svog osnivanja zadaje najteže poraze. A šta je sa vama? Šefove i članove organizovanih kriminalnih grupa, koji su priznali da su to, niste smjeli čak ni da isključite iz članstva u vašoj partiji. Očigledno da takvim postupkom više i ne krijete da je DPS sinonim za organizovanu kriminalnu grupu, i to najveću. Pozivamo nadležne državne organe, a naročito tužilaštvo, da provjere svaki navod Demokratske partija socijalista Crne Gore, a funkcioneri Demokrata i njeni poslanici se neće pozivati na bilo kakav imunitet, ni tražiti zaštitu od bilo koga. Sa druge strane, naši gradonačelnici i svi naši lokalni funkcioneri vam stoje na raspolaganju 24h dnevno, samo saopštite šta su to uradili. No, ne biste vi udarali ovako mučki, bezprizornim neistinama i udbaškim konstrukcijama, da nijesmo čisti kao suza. Na kraju, još jednom vas pozivamo da svakog kriminalca za kojeg postoji osnovana sumnja i dokazi da je počinio neko krivično djelo odmah uhapsite, jer vam obećavamo da će tako biti u skoroj budućnosti kada mi pobijedimo i da nijedan funkcioner Demokratske partije socijalista neće biti van domašaja pravde i zakona. Nego, na kraju, da vas pitamo: đe je Sveto i đe su milioni", saopštile su Demokrate.