02-10-2017

Demokrate: Neka Divanović ne brine za vlast koja danas vodi Budvu

Saopštenjem za javnost obratio se Opštinski odbor Demokrata Budva kao odgovor na današnje saopštenje Nikole Divanovića iz DPS.

Demokrate: Neka Divanović ne brine za vlast koja danas vodi Budvu | Radio Televizija Budva

Nikola Divanović, nova perjanica u pokušaju budvanskog DPS-a, ne predstavlja diskontinuitet sa dosadašnjim djelovanjem DPS-a u Budvi, kako oni vole da potenciraju u posljednje vrijeme. Do skoro smo za neformalnog šefa partije imali šefa organizovane kriminalne grupe, Svetozara Marovića, koji se takođe kao Divanović odlikovao lepršavim i vickastim nastupima, kojima je jedina svrha bila da nasmiju prve redove na svojim partijskim konvencijama. Jednako kao Marović i Boro Lazović svojevremeno, i Divanović je danas egzemplar „Brdske škole razvojne filozofije“, čiji izdanci se uče vještini da nemuštim i paralizujućim jezikom zamaskiraju svoje neznanje i nesnalaženje u vremenu i prostoru. I da za što manje vremena izuste više riječi, a manje kažu. Tako da čak ni svoje kolege iz lokalnog odbora nije uspio da ubjedi da je ozbiljna alternativa bilo kome, pa čak ni aktuelnom predsjedniku OO Srđi Popoviću.

Svoje neznanje Divanović nam je demonstrirao kao sekretar Sekretarijata za „gradsku infrastrukturu i ambijent“. Eru njegovog rukovođenja ovim sekretarijatom odlikuju ograde koje je postavio na svakoj slobodnoj površini u gradu i njegova čuvena izjava da je „Budva postala prepoznatljiva po ogradama“. Od silnog vizionarstva i mađioničarstva, za svog rukovođenja Divanović nije našao za shodno da se bavi najvažnijim poslom organa koji je predstavljao – uređenjem opštinske infrastrukture. Tako smo zatekli neasfaltirane javne površine i parkinge u samom centru Budve i Petrovca, koje baš ovih dana nova vlast pokriva asflatom. Zatekli smo neasfaltirane seoske puteve i saobraćajnice u rupama, koje takođe ovih dana uređujemo. Zatekli smo situaciju da na teritoriji opštine nema jasnih putokaza za najvažnije administrativne, turističke i kulturne lokacije. Gradske česme unutar i oko Starog grada su uništene i devastirane, a kao sekretar nije našao za shodno da ih obnovi i pokrene pitanje odgovornosti protiv onih koji su počinili ta krivična dijela.

Međutim, u moru svojih „vizionarskih“ izleta, Divanovićovo neznanje je kulminiralo čuvenom izjavom da Stari grad nije spomenik kulture. I to neznanje je Budvu koštalo toliko da se drznuo da na vijekovima stare gradske zidine okači čuvenu „DNK“ iluminaciju. Naravno, bez prethodno izdatih konzervatorskih uslova, zbog čega je MZ „Stari grad“ protiv njega podnijela krivičnu prijavu. Sve to ili iz neznanja ili iz krajnjeg beobrazluka.

Konačno, Divanovićevo nesnalaženje u vremenu i prostoru nam demonstrira propast pokušaja da sakupi dovoljno potpisa da sa mjesta predsjednika OO DPS-a smijeni Srđu Popovića, što je rezultiralo ozbiljnom pukotinom u njihovoj opštinskoj organizaciji. Opet, sve je to rezultat gubitka vlasti i udobnih pozicija koje su im omogućavale udoban život, pa ih je to do sada spriječavalo da jedni o drugima kažu šta imaju. Pa se zato sada grupišu u razne frakcije i struje i čekaju svojih 5 minuta. Jedino čega gospodinu Divanoviću ne manjka nego je ima na pretek, to je slijepa politička ambicija. Doduše, bez pokrića, jer iz gore navedenog ne pokazuje da ima kvalitete da vodi ni mjesne odbore.

Konačno, neka ne brine on za vlast koja danas vodi Budvu. Nesuglasice koje imamo među sobom su korektivni element, koji svakog od nas ponaosob popravlja i pokazuje zajedničke smjernice kojima ćemo dalje ići. Održaćemo sve sjednice i izglasati sve važne odluke za građane, kao što smo obećali. Kako za ovu, tako i za sve 3 naredne godine. Taman toliko dok DPS kao najveća pošast Crne Gore i Budve poptuno ne nestane sa političke scene. A, na dobrom ste putu.