12-09-2018

Demos: Lov na funkcije nečasnom i prozirnom kampanjom

Demos: Lov na funkcije nečasnom i prozirnom kampanjom | Radio Televizija Budva

"U pokušaju nečasne kampanje protiv direktorice JU "Muzeji I galerije Budva", priznate kulturne dijelatnice, mr Lucije Đurašković, uzgred I potpisnice koalicionog sporazuma vlasti u Budvi, nemoguće je neprimijetiti nekoliko frapantnih detalja.

Pored toliko teških političko-ekonomskih problema naslijeđenih i stvorenih u Budvi, pojavljuju se pojedinci, jurišnici, ipak prozirno patetinrani od određenih političkih punktova, koji naglo brinu o izmišljenim problemima sa vrlo konkretnim kadrovskim ciljevima. U svemu tome, nisu bitne činjenice, nego patetična i demagoška galama. A činjenice govore sljedeće - direktorica JU “Muzeji I galerije Budva” nikada nije primila otpremninu, niti je išta uradila protiv zakona", navodi se u saopštenju Demos-a.

"Grotesknost situacije potvrđuje činjenica da je u prethodnom periodu izvođač radova, Pejović, aktivno učestvovao u sastavljanju normi ugovora koji odjednom, po hajkačkoj galami, postaje jedan od centralnih problema Budve.

Biće ipak da se u svemu radi o gladi za novim funkcijama, očiglednoj pretenziji kadrovskog osvajanja najznačajnije kulturne institucije u Budvi, a toliko sve ubrzano, da je i za egzekutora predviđena osoba, po svemu sudeći, zalutala u kulturu.

Upravo zbog ovako perfidne hajke, sa jasnim ciljem, potpuno je razumljivo da osobe koje su planirane za eliminaciju moraju imati adekvatne mehanizme zaštite", navodi se u saopštenju.

"Na prvom mjestu saopštiti istinu o hajci u kojoj su, paradoksalno, najmanje bitni , pa se zbog toga I ne pominju, kvalitet rada institucije, stručna kompetentnost direktorice sve do raspoloženja zaposlenih.

Drugo, u ovako pripremljenom scenariju, valjda svako ima pravo da se uz poštovanje zakona zaštiti od planiranih podvala.

Dobro bi bilo da “uspjesi” u političkoj korupciji i otimanju nedoraslih odbornika ne ponesu toliko one koji uobražavaju da mogu hajkama da anatemišu ozbiljne, stručne I javno odovorne osobe koje kao takve, između ostalog, kompenziraju ne rijetko nekulturne pojave koje se, nažalost, emituju u javnom životu Budve.

U svakom slučaju i gđa Đurašković I DEMOS će uspjeti da se javnim argumentima zaštite od agresivnosti I trgovačkog poimanja politike, u kojima subjekti ne biraju sredstva za ostvarivanje svojih ciljeva", zaključuje se u saopštenju.