Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 21-01-2014

Džiboni otvara 45. Praznik mimoze Portonovi

Ovogodišnji Praznik mimoze Portonovi otvoriće 31. januara na hercegnovskom Trgu Nikole Đurkovića hrvatska pop zvijezda Džiboni.

Džiboni otvara 45. Praznik mimoze Portonovi

Sa njim i drugi domaći izvođači - pratioci Mimoze: Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri, Umjetički centar As, klapa Stari kapetan i glumci Hercegnovskog pozorišta. Istog dana biće otvorena međunarodna izložba cvijeća sa 40 izlagača u Vili "Galeb" u Igalu.

Dan kasnije biće održana tradicionalna fešta od mimoze ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri sa defileom mažoretki, trombonjera i gradske muzike. Drugi dan festivala obilježiće i Bal pod maskama u Institutu “Dr Simo Milošević.

Likovne manifestacije otvara 47. Hercegnovski zimski salon sa 23 učesnika iz Crne Gore i zemalja nekadašnje Jugoslavije. Bogate likovne sadržaje Praznika mimoze upotpuniće Mali salon hercegnovskih galerija, kao i novi galerijski prostor Stanica na Škveru, u zgradi koja je vlasništvo Emira Kusturice. U ovoj zgradi biće predstavljen mediteranski slikarski krug koji ovog puta čine Vojo Stanić, Bato Pravilović i Mitko Bulajić.

Biće ispoštovana tradicija da na Prazniku književno veče ima dobitnik Ninove nagrade, a među gostima Festivala naći će se i novski književnici Marija Čolpa, Višnja Kosović i Siniša Luković.

Pozorišni program obećava najbolje i naprobirljivijoj publici, kroz izvođenja predstava “Bokeški D mol”, “Filomena Maturano” i gostovanje Jugoslovenskog dramskog pozorišta s predstavom “Tako je moralo biti”. U muzičkom dijelu Praznik Mimoze Portonovi obogatiće džez koncerti, nastupi Crnogorskog simfonijskog orkestra, Masima Savića i Vlade Divljana.

Jedna od novina festivala će biti Portonovi Valentine’s Party (14. februar), a Praznik će biti zatvoren tradicionalnim “karnevalskim suđenjem”.

Manifestacija će koštati dvostruko više i imaće kvalitetniji program no lani. Glavni partner opštini i Herceg festu je kompanija „Azmont investments" koja će finansirati festival sa 130 hiljada eura, a opština i Turistička organizacija sa 100 hiljada, prenosi portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?