05-07-2020

DPS Budva: Saopštenje budvanskog DF ogledalo je unutrašnjeg stanja ovog odbora

Kako navode u svom saopštenju iz OO DPS Budva, saopštenje budvanskog DF ogledalo je unutrašnjeg stanja ovog odbora i njegovih funkcionera, koji su kako kažu zadojeni mržnjom i preplavljeni strahom.

DPS Budva: Saopštenje budvanskog DF ogledalo je unutrašnjeg stanja ovog odbora | Radio Televizija Budva

"Kako pogubljen i licemjeran moraš biti, da poput ove družine ujutro kuneš, psuješ i fizički nasrćeš na policiju i obezbjeđenje ispred opštine, a uveče se moliš na litiji. Iz svake riječi u njihovom saopštenju izbija preplašenost i panika da će uskoro na vidjelo isplivati sav nerad ali i nepočinstva koja su počinili u protekle 3 i po godine. Posebno otkako je na čelo Opštine Budva došao njihov predsjednik, u narodu poznatiji pod nadimkom "podizvođač". Očekivano, ovaj neobuzdani strah rađa mržnju, premu svemu i svakome ko nije sa njima, u rušilačkim napadima na državu", navodi se u saopštenju.


Oni su istakli i da je pšte poznato, što se “izvrtanja” tiče, da su krajnji domet DF u Budvi izvrnuti kontejneri na ulicama tokom napada na policiju.

"I tu se završava sva njihova “hrabrost” i počinje strah. Do te mjere su unezvijereni i dezorijentisani da se javno i neskriveno rugaju svim onim ljudima sa sjevera Crne Gore koji su svoju sudbinu vezali za naš grad, ali i onima koji časno rade svoj posao i pri tom, za razliku od njih, vole, poštuju i brane svoju državu i njene institucije od onih koji bi ih zapalili.

Od istih onih koji su za jadne vlastoljubive ciljeve, bacili i suzavac na budvansku djecu", kazali su.


Oni su istakli i to da su vatrogasci iskorišteni za nečasne planove.

"Poručujemo im: nikad više nećete vladati Budvom, nikad više nećete zavađati kumove i prijatelje, Crnogorce i Srbe, nikad više nećete biti u prilici da mrzite i ćerate iz Budve sve koji nijesu velikosrbi. Nikad više 1918. Ovo je Budva. Ovo je Crna Gora. I nema te litije koja to može promijeniti", zaključuje se u saopštenju.