02-06-2020

Dragica Perović: Apsolutna podrška budvanskoj vlasti

Povodom aktuelne situacije na budvanskoj političkoj sceni saopštenjem za javnost obratila se predsjednica Demokratske srpske stranke, Dragica Perović, koja je, kako takođe navodi, nezakonito smijenjena predsjednica SO Kotor.


Foto: Ilustracija/In4s

Saopštenje prenosimo integralno

Na političkoj sceni Crne Gore aktuelna budvanska dešavanja doživljavam kao copy paste situaciju kotorskih dešavanja iz prošle 2019. godine, zbog čega imam ljudsku, a nadasve stručnu, potrebu da dam apsolutnu podršku budvanskoj vlasti za sve što rade. Ovo i tim prije, jer, sve što su do sada uradili je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom SO Budva, svidjelo se to ili ne budvanskoj matematičkoj skupštinskoj većini i njihovim mentorima na državnom nivou!

Tokom 2019. godine, medijski sam upozoravala crnogorsku javnost da sam sigurna da će kotorski scenario, ukoliko bude aminovan od strane Vlade i nadležnog ministarstva, a zatim i od (ne)zavisnog sudstva, postati model i biti pelcer „demokratskog“ ponašanja i u drugim opštinama.

Istina, mi smo u Kotoru imali „sreću“ da je aktuelna pajser vlast, izabrana na Vardarskoj skupštini, imala i pomoć prijatenja, konkretno Skupštinu CG, koja je čak u toku postupka otimačine vlasti usvojila Zakon o izmjenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, koji je od samog usvajanja suštinski tretiran kao Kotorski zakon.

Duboko vjerujući da, kotorsko hajdučko preuzimanje vlasti neće
doživjeti aktuelna budvanska vlast, preventivno, uz podršku imam jedno dobronamjerno upozorenje budvanskim kolegama na mogući scenario!

Nakon medijskog oglašavanja Ministarstva za javnu upravu (MJU), na čelu sa (ne)znavenom ministarkom Pribilović, slijedi tviter podrška Vlade, sudski postupci u Upravnom sudu da se odštampaju presude - koje su već napisane i prije pokretanja spora, zatim potvrđivanje tih i takvih presuda od strane Vrhovnog suda, u kojem nezakonito stoluje trećemandatna predsjednica Medenica, i sve tako u krug do neke druge opštine, u kojoj na vlasti bude neko ko drugačije misli od DPS-a i njihovog nočanika.

Koji spremno, iz zasjede, čekaju tzv. nezavisne odbornike – inače političke preletače/preletačice, da ih „demokratski“ korumtivno obrade i bez izbora otmu vlast i sebe proglase za spasice u opštinama u kojima je opozicija na vlasti.

Naravno, preletači/preletačice, u zavisnosti od obraza, svako u
svojoj sredini, ponaša se u skladu sa novom ulogom spasioca i uživa u apanaži, koju su ničim zasluženo stekli!

Međutim, za sve ima neki rok, a to je bliska budućnost kada, sasvim izvjesno, dolaze neki novi ljudi i neke nove partije na vlast, koji će pristupiti reviziji svih otimačina, počev od svakog pojedinca, političkog udruženja i nezdrave koalicije.