03-06-2020

Drastično niže cijene smještaja u Hrvatskoj

Cijene iznajmljivanja apartmana i kuća za odmor na hrvatskoj obali Jadrana drastično su niže u odnosu na prošlu godinu, ali je potražnja još uvek skromna.


Foto: Pixabay

Koliko je prošle godine u predsezoni koštao najam najjeftinijeg apartmana na Jadranu – 40 eura, toliko ove godine košta najam najskupljeg, piše portal Indeks.

Cijene apartmana 2019. godine u predsezoni i nakon sezone kretale su se od 40 do 100 eura, dok su u sezoni bile od 60 do 200 eura.

Ove godine se od 25 do 40 eura kreću cijene apartmana u predsezoni, dok su u sezoni između 45 i 70 eura. Portal Indeks navodi da je cijelu kuću sa bazenom moguće iznajmiti za 114 eura po danu.

Iako su cijene znatno niže nego prošle godine, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma, Martina Nimac Kalcina, kaže da iznajmljivanje privatnog smještaja za sada ide jako loše.

“Neko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, na one koji su već prije rezervirali pa su sa njima stalno u kontaktu. No direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam celih kuća za odmor”, kaže Nimac Kalcina.

“Zavisi kakva će biti situacija kad se potpuno otvore granice. Svi se nadaju da će sezona krenuti, ali realnost je da je za sad situacija jako loša. Što se pak tiče domaćih gostiju, njima će se definitivno morati dati popusti”, objašnjava je Nimac Kalcina, prenosi BIZLife.


Izvor: Investitor.me