Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Društvo

23-07-2017

Dani borovnice u Budvi: Sa obale Visitora do obale Jadrana

Kao rezultat saradnje Turističkih organizacija Budve i Plava, ali i povezivanja južne i sjeverne regije Crne Gore tokom glavne turističke sezone, u Budvi će u ponedeljak, 24. jula u 20 sati i 30 minuta održaće se promocija 18. manifestacije Dani borovnice.

22-07-2017

Dragičević: Novi navoz za barke tokom jeseni

Početkom jeseni počeće gradnja novog navoza za barke u zaleđu plaže Pizana. Investitor će biti JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, dok su inicijatori projekta članovi NVO Porat Pizana.

22-07-2017

Dukley Marina: Iz luke ukloniti plovila za koje nijesu potpisani ugovori

Dukley Marina kao korisnik Luke Budva obavještava vlasnike plovila koji nemaju ugovor sa njima, kao i vlasnike čija plovila nemaju nikakve oznake niti su registrovana od Dukley Marine kao korisnici vezova, da uklone svoja plovila iz luke najkasnije do nedjelje, 23. jula, do kraja radnog dana.

22-07-2017

Misahara, Budi human i Porto Montenegro: Pleši za djecu

Globalno prepoznatljiv brend luksuznog nakita Misahara organizuje humanitarno disco veče Pleši za djecu, po uzoru na svjetski poznati njujorški Studio 54 – donatorsko veče zakazano je za subotu, 22. jul, na bazenu Porto Montenegro jahting kluba i u noćnom klubu Platinum.

21-07-2017

Dok Grđevici ne "prekipi"

U potrazi za rješenjem dugogodišnjeg problema nedostatka parkinga, dovitljivi građani su iskoristili suvo korito rijeke Grđevice koje je postalo najveće besplatno parkiralište.

21-07-2017

Uskoro put do manastira Stanjevići

Opština Budva je pripremila elaborat o izgradnji puta do manastira Stanjevići kojim će i sela Donji i Gornji Pobori biti kvalitetnije povezani sa glavnom saobraćajnicom, a život mještanima u ovom dijelu budvanske opštine olakšan, rečeno je prilikom posjete opštinske delegacije manastiru.

21-07-2017

Pojačane kontrole saobraćajne policije

Zbog sve većeg priliva turista, službenici Centra bezbjednosti Budva svakodnevno vrše pojačane kontrole radi bezbjednog odvijanja ljetnje turističke sezone. U ovom periodu posebno su fokusirani na bezbjednost u saobraćaju.

21-07-2017

NAJAVA: Radio emisija Na dva mora u 16.20 h

U današnjoj emisiji Na dva mora gošće u studiju Radio Budve biće koleginica Dušanka Cvetković Bašić sa kojom će pričati o televizijskoj emisiji Na dva mora i zamjenica direktora Grad Teatra Svetlana Ivanović koja će sa slušaocima podijeliti utiske sa festivala i najaviti predstojeće događaje.

20-07-2017

Krapović: Obezbijediti vatrogascima uslove dostojne za život i rad

Budvanski vatrogasci će dobiti uslove dostojne za život i duži boravak u stanici i u tom cilju biće renovirane prostorije u kojima borave, kuhinja i kupatila, te obezbijeđeni televizijski i internet priključci, rečeno je prilikom posjete predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića Službi zaštite i spašavanja.

20-07-2017

I cijene i interesovanje na prošlogodišnjem nivou

Interesovanje za kupovinu nekretnina u Budvi je na prošlogodišnjem nivou, a najveći broj kupaca je iz Kanade, Amerike, Njemačke, Švedske, Danske, ali i ljudi iz Crne Gore i okruženja u nešto manjem broju.

20-07-2017

MORiT: Svi hoteli, objekti privatnog smještaja i drugi turistički objekti bezbjedni

Povodom požara koji su u poslednjih nekoliko dana pogodili obalno područje i unutrašnjost Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma obavještava turiste, turoperatore, turističke agencije, hotelijere i drugu zainteresovanu domaću i regionalnu javnost da je, po izvještajima koje su dobili od Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, situacija na terenu stabilna i bezbjedna, da su požari lokalizovani i da su hoteli, objekti privatnog smještaja i drugi turistički objekti bezbjedni.

20-07-2017

Vlada Crne Gore: Nagrade vatrogascima za požrtvovanost

Svaki vatrogasac na terenu dobiće po 400 eura zbog izuzetno profesionalnog odnosa, a oni koji su imali povećani obim posla a nijesu učestvovali u gašenju požara biće nagrađeni sa po 200 eura, odlučila je crnogorska Vlada na današnjoj sjednici.

19-07-2017

Koliko su gradilišta bezbjedna

Da li su i koliko obezbijeđena gradilišta tokom turističke sezone, odnosno perioda kada gradnja nije dozvoljena i kada na njima najčešće nema nikoga?