18-05-2020

Đukanović: Parlamentarni izbori do kraja septembra

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, vjeruje da će redovni parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani na jesen, na kojima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda.


Foto: Gov.me

Đukanović je rekao da bi u skladu sa Ustavom izbori trebalo da budu održani do kraja septembra.

"Pokušaćemo da dođemo do prihvatljivog datuma većini, datuma koji je u granicama ustavne obaveze. A da li će to biti krajem avgusta, početkom ili krajem septembra - vidjećemo", rekao je Đukanović na konferenciji za novinare u Cetinju povodom dvije godine mandata.

On je rekao da je iskustvo sa korona virusom ukazalo na visok nivo funkcionalnosti države i na dobar nivo efikasnosti i odgovornosti sistema, počev od zdravstvenog.

"Mislim da je to razlog zbog kojeg vjerujem da danas građani više vjeruju državi Crnoj Gori i institucijama, nego što je to bilo u nedavnoj prošlosti", rekao je Đukanović.

On je današnje obraćanje iskoristio da građanima Crne Gore čestita 21. maj - Dan nezavisnosti.

"Dan kada smo sa olovkom u ruci vratili državno i nacionalno dostojanstvo. Vratili dug našim slavnim precima, i otvorili novu, evropsku perspektivu Crne Gore. Dostojni i svoje istorije, i 21. vijeka", naveo je Đukanović.