14-05-2020

Duletić: Iznenađuje nas radikalan zaokret Bulatovića

Kako navodi u svom reagovanju odbornik Demokrata u SO Budva, Milo Duletić, novoustanovljeni dvojac bez broda i kormilara, Crnogorska i zavisni odbornik Džaković su ih primorali da radi javnosti prvo pojasne nešto što oni očigledno nijesu uspjeli da shvate, a zatim da javnosti približe o kakvim se dimenzijama prelijetanja ovdje radi.

Duletić: Iznenađuje nas radikalan zaokret Bulatovića | Radio Televizija Budva

Duletić u svom regaovanju ističe da, gospodin Radović i gospodin Carević nikada nijesu zvanično podnijeli ostavke, već su na sastanak na koji je bila pozvana i Crnogorska došli sa potpisanim ostavkama, koje bi u slučaju dogovora sa koalicionim parnterima zvanično i zaveli, kada bismo govorili o činu podnošenja ostavke.

"Dakle, da je Crnogorska poslala svog predstavnika na sastanak koji su organizovale Demokrate sa ciljem očuvanja aktuelne vlasti do raspisivanja redovnih izbora, upoznala bi se sa zvaničnom ponudom njima upućenom. Ta ponuda je planirana kao osnova za pregovore i dogovor sa Crnogorskom, jer smo iz javnih diskursa stekli utisak da su im problem gospoda Radović i Carević. Ovako su se sa sadržinom sastanka upoznali preko medija, a pojedini predstavnici medija su iz nezanja ili zluradosti govorili kako su ostavke podnesene. Između ponude i realizacije dogovora postoji jedan put koji treba da pređu obije strane, a u ovom slučaju je izostala druga strana – Crnogorska. Dakle, nisu ni htjeli da čuju šta im se ima za reći, ili pak da svoje koalicione partnere pogledaju u oči i saopšte im da je ipak isitna da postoji nova većina u parlamentu, koju su skrojili sa nestabilnim i zavisnim Džakovićem i OKG DPS. Suština je da su gospodin Radović i gospodin Carević kao čin dobre volje i zarad višeg cilja - spriječavanja DPS-a da opet vodi grad, bili spremni da ponude i u slučaju dogovora sa Crnogorskom podnesu ostavke na funkcije" kazao je.

On je u svom regaovanju istakao i to da je pristojno pojaviti se na sastanku i sve stvari razriješiti onako kako to radi civilizovan svijet, a ne bježati i skrivati se.

"Posebno nas iznenađuje ovako radikalan zaokret gospodina Bulatovića. On je prije samo godinu dana bio sa građanima Kotora i sa nama ispred sale SO Kotor, kada se političkom korupcijom i kupovinom odbornika smijenjivao predsjednik Opštine gospodin Vladimir Jokić. Sjećamo se, a u medijskoj arhivi postoje njegovi pozivi na proteste zbog političke korupcije i prekrajanja izborne volje od strane DPS-a, Vrlo je bio odlučan u pozivima Budvanima da učestvuju na protestima zbog političke korupcije i afere „koverta“, u koju nisu bili uključeni ni Demokrate, ni DF, ni Ura, ni SDP, ni SNP, već njihovi novi partneri – DPS" istakao je.

U reagovanju se napominje i to da se sjećaju se da je Bulatović, ogorčen zbog smjena u Kotoru i preuzimanja vlasti od strane DPS-a, vrlo glasno pozivao na isključivanje SDP-a iz koalicije u Budvi.

"Ne zaboravljamo to, kao što ne zaboravljamo ni korupciju njegovih predhodnih kolega u Pozitivnoj, kada su nakon rascijepa koalicije DPS-SDP dopunili tu prazninu i nastavili sa DPS-om da pljačkaju i unazađuju Budvu. Vrlo su svježa sva ta sjećanja i sve te rane, a zaista smo iskreno vjerovali da gospodin Bulatović nikada ne može biti neko ko će formalno sarađivati sa OKG DPS" istakao je. Ne želeći dalje da razvodnjavamo ovu temu, osjetili smo obavezu i da i njega i javnost podsjetimo na razloge zbog kojih nam sada nije jasno dalje djelovanje Crnogorske i njega kao njihovog funkcionera" zaključio je Duletić.