28-06-2018

Džaković da poštuje Sporazum ili da vrati mandat

Potpisnici sporazuma o koalicionoj vlasti u Budvi saopštili su da se Koalicioni sporazum koji su zajedno potpisali u cjelosti poštuje i da će se prema njegovim odredbama izvršiti rotacija predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine, te da zbog toga nema nikakve potrebe da odbornik Džaković poziva na hitnu smjenu aktuelnog predsjednika Opštine, već da i sam poštuje ono što je potpisao i na šta se time obavezao.

Džaković da poštuje Sporazum ili da vrati mandat | Radio Televizija Budva

"Ukoliko je odbornik Džaković u međuvremenu promijenio mišljenje ili političku preferenciju, pozivamo ga da to jasno i javno objavi i povuče svoj potpis sa Sporazuma", navodi se u saoštenju.

Inače, Sporazumom je predviđeno da se mandat aktuelnog predsjednika Opštine Dragana Krapovića, okončava 29.12.2018. godine, nakon čega na to mjesto stupa kandidat DF-a. Takođe, nekoliko dana prije toga, potrebno je izvršiti rotaciju na mjestu predsjednika SO. Potrebno je da 17 odbornika glasa za to, uključujući tu i odbornika Džakovića.

Potpisnici sporazuma su, svi zajedno, pozvali Džakovića da se jasno i konačno odredi prema onome što je potpisao.

"Mi, svi ostali potpisnici Sporazuma, čvrsto stojimo pri svim odredbama našeg Sporazuma, očekujući da odbornik Džaković to takođe uradi ili da u protivnom vrati mandat, ukoliko na bilo koji način nije dogovarao neku moguću drugu većinu u budvanskom parlamentu.

Sve manipulacije i glasine, eventualne dogovore i drugačije planove potpisnika Sporazma, odbacijemo kao neprincipijelne, nemoralne i neprihvatljive u jednoj zemlji koja se već dugo vremena bori sa zlom političke korupcije i prekrajanja izborne volje građana", zaključuje se u saopštenju.