Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Politika, 04-01-2018

Džaković: Medojević me smijenio zbog donacija školama u Budvi

"Zamjerili su mi što sam sa odborom u Budvi, na čijem sam čelu bio, 15.000 € dao u donacijama škola i obdaništu, sponzorisali smo neke građane kojima je to zaista potrebno, te platili dugove i potrošili sredstva, a da nisu otišla njima u Podgoricu" - kazao je za portal Ujedinjenje Stevan Džaković, nezavisni odbornik u Skupštini opštini i višegodišnji lider PZP-a u Budvi.

Džaković: Medojević me smijenio zbog donacija školama u Budvi

"Oni su mi to smrtno zamjerili jer su mislili da sva sredstva koja su iz opštinskih budžeta opredjeljuju za rad lokalnih odbora na osnovu broja mandata, moraće ići u Podgoricu. Išla su godinama da bi se vratio onaj čuveni kredit od 1.500.000 € od predsjedničke kampanje iz 2008. godine. Do tada su uzeli preko 80.000 € a da nam nikada nisu rekli i kako se troše ta sredstva. Ja kao član predsjedništva partije nikada nisam dobio finansijske izveštaje za četiri godine! To vam govori o timu partija i opozicionarima" kazao je Džaković.

Ova vlast u Opštini Budva je bolja od svojih prethodnika, što i nije posebno teško, ali je daleko od toga što su, ili što je, obećavala građanima. Vlast je počela da klizi stopama DPS-a i to se vidi na svjednici oko usvajanja Budžeta. Skoro cijela rasprava oko te tačke je bila ko je zapošio i otpuštio. To pokazuje kancer rana crnogorskih društava, a to je Izborni zakon koji je odbijen i koji je osnova pogrešnog sistema koji bi pokvario i najbolje, a kamoli ovakvu vlast. Moju podrsku imaju jos vise još par mjeseci do kad ocekujem da ce Demokrate, kako su javno objasnili, pokrenuli inicijativu za izmjenu Izbornog zakona u Skupštini Crne Gore, izjavio je Džaković.

Na pitanje zašto se razišao sa PZP-om nezavisni odbornik Stevan Džaković kaže da se sa njima razišao, jer oni nisu iskreni u svojoj namjeri i obećanjima gradjanima. Nisu nikada bili spremni da se bore za otvorene liste i neposredno izbore u Crnoj Gori, iako su obećavali to predizbornim programima prije šest godina. Na više puta ponovljeno pitanje kad će doći vrijeme za to i zašto sada nije vrijeme i ko to procenjuje i na osnovu čega da nije vrijeme za otvorene liste, oni su stalno ćutali. On dodaje da to valjda govori o timu ličnosti i političkom prevarantima.

"Sopšteno mi je da je lideru Nove obećano da ću ja biti izbačen iz partije, jer sam podržao Krapovića za predsjednika. A o tome da je postzborne pregovore u ime DF u Budvi vodio njegov blizak funkcioner iz Budve, govori sve. PzP je na to pristao ne obavještavajući mene. Carević je čak na sastanku u DF-u jednom priznao, izrevoltiran mojim pitanjima, citiram: "Medojević je rekao da te marginalizujemo!" Ponavljam, zahvalan sam im na tome", zaključuje Džaković.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?