Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Ekonomija

14-11-2017

Nema povećanja plata, penzije neće kasniti

Budžet za narednu godinu iznosi oko dvije milijarde eura, a ključne odrednice su mu rast izvornih prihoda, poboljšana kontrola rashoda, smanjenje budžetskog deficita i manja potreba za zaduživanjem. To je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije gdje je istaknuto da Vlada naredne godine neće povećavati plate u javnom sektoru, odmrznuće penzije.

13-11-2017

Gorivo skuplje od ponoći

Cijene eurosupera 95, eurodizela i lož ulja će u narednih dvije sedmice poskupiti do pet centi, dok će cijena eurosupera 98 ostati nepromijenjena, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

04-11-2017

Izrekli novčane kazne u iznosu od 2,7 miliona eura

Inspektori su u periodu od 1. maja do 31. avgusta na teritoriji primorskih opština, kao i u Kolašinu, Žabljaku i Plužinama, obavili 17.820 inspekcijskih pregleda i izrekli novčane kazne u iznosu od oko 2,69 miliona eura.

24-10-2017

Turistička organizacija na sajmu turizma u Varšavi

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je destinaciju na nedavno održanom međunarodnom sajmu turizma „World travel show“, koji je juče završen u u poljskoj prijestonici Varšavi.

16-10-2017

Karavan dobrih poslovnih prilika u Budvi

Ministarstvo ekonomije planira da u toku naredne godine pokrene projekat koji će omogućiti bolju prezentaciju onoga što se proizvodi u Crnoj Gori, kako bi kod građana probudili takozvani ekonomski patriotizam, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

16-10-2017

Danas ističe rok za prijavu poslodavaca

Rok za prijavu poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem završava se danas u 15 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

04-10-2017

Morskom dobru dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2017

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić učestvovao je danas u Panelu na temu “2017. – godina održivog razvoja turizma : Održivo upravljanje plažama”, koji je održan u okviru 7. Biznis konferencije “Turističko tržište Jugoistočne Evrope- SEET 2017” u Beogradu.

28-09-2017

Brojka domaćih sezonaca veća ove godine

Konačna brojka domaćih sezonaca je veća, s obzirom da svi nijesu išli preko Zavoda. Jedni su sami tražili poslodavca, druge su čekala konkretna radna mjesta, a u sezoni je radio i značajan broj studenata i maturanata, pišu Dnevne novine.

25-09-2017

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o radu

Socijalni partneri su u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o radu postigli visok stepen usaglašenosti, ali je ostalo nekoliko instituta i normi oko kojih postoje podijeljena mišljenja, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

24-09-2017

Danas počinje Infofest

Festival informatičkih dostignuća, Infofest, danas će biti svečano otvoren na platou ispred hotela Avala & Villas u Budvi.

24-09-2017

Vrijeme je da prevaziđemo vašarski imidž

Glavni nedostatak ovogodišnje turističke sezone je kao i ranijih godina – kratko trajanje, a onda i ogromne gužve, mišljenja je dekan budvanskog Fakulteta za biznis i turizam, prof. dr Rade Ratković, dok je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović istakao da nam je trebalo malo više komunalnog reda, u smislu čistoće i buke.