Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Ekonomija

05-07-2017

Kalezić: Uspješan početak sezone i u segmentu saobraćaja

Povećan broj dolazaka sa međunarodnih linija, porast broja gostiju za 20% u odnosu na prošlu godinu, nepromijenjene ili, čak, smanjene cijene karata, veliko interesovanje za linije prema Albaniji, parametri su koji govore da je u toku uspješna sezona i poslovanje na autobuskoj stanici Merkur.

19-06-2017

Jelušić: Skandalozna finansijska opterećenost Grada teatra

U Gradu teatru se suočavaju sa problemima koji su globalno finansijske prirode, a pojmovi teatra i finansijskog poslovanja, inače sadržaji izvještaja nezavisnog revizora, međusobno se potpuno isključuju, istakao je predsjednik Savjeta Grada teatra prof. dr Siniša Jelušić.

13-06-2017

Ivančević: Buka jedan od najvećih problema crnogorskog turizma

Buka na otvorenom, u blizini smještajnih kapaciteta, predstavlja konstantan problem, limitirajući faktor razvoja crnogorskog turizma i rizik za zdravlje, zbog čega je njeno suzbijanje jedan od prioriteta djelovanja, kako u ovoj, tako i u pripremi sledećih sezona, ocijenjeno je na tematskoj sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore (PKCG).

13-06-2017

Radulović: Čije interese štiti komunalna inspekcija Tivta

Tivatska komunalna inspekcija poslednjih dana vrši stalne kontrole i zadržavanja, te pismeno opominje taksi vozila iz Budve koji preuzimaju unaprijed dogovorene grupe putnika sa aerodroma, što znatno urušava sliku koju turisti nose iz Crne Gore, ističu iz Crnogorskog turističkog udruženja.

28-05-2017

Kažanegra: Znatno bolja sezona nego ranijih godina

Izuzetno dobra predsezona koja garantuje i jednu veoma uspješnu turističku sezonu u svim objektima i kompletnim kapacitetima HG Budvanska rivijera", prokomentarisala je izvršna direktorica Katarina Kažanegra.

04-05-2017

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva se u narednih 15 dana neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

29-04-2017

Ovolika je prosječna zarada u martu

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 508 eura i pala je 0,6 odsto u odnosu na februar.

28-04-2017

O najnovijim dostignućima u elektroenergetici

Najnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, telekomunikacione opreme i informacionih sistema biće predstavljena na petom Savjetovanju Crnogorskog nacionalnog komiteta Međunarodnog savjeta za velike električne mreže (CG KO CIGRE).

24-04-2017

Crna Gora sa Srbijom u Dubaiju

Crna Gora u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Ambasadom Crne Gore u Ujedinjenim arapskim emiratima prestavlja svoju ponudu, treću godinu zaredom, na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market 2017 koji se održava u Dubaiju od 24. do 27.aprila.

19-04-2017

Skuplji benzin i eurodizel

Cijene benzina od ponoći su veće pet centi, dok je eurodizel poskupio dva centa, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

21-03-2017

Gorivo jeftinije do pet centi

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su niže četiri i pet centi, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

12-03-2017

Budi odgovoran: Evidentirano 25 primjedbi

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 25 primjedbi, na osnovu kojih su izrečene tri novčane kazne, od 150 eura do 2,2 hiljade eura.