09-09-2015

Festival Novi Val od sjutra u Budvi

Festival Novi Val od 10. do 12. septembra predstaviće mlade stvaraoce iz regiona iz oblasti filma, fotografije i muzika. Prvi po redu "festival novih autora i kreativnih energija" počinje u četvrtak, samostalnom izložbom fotografija Igora Benića, koje će biti izložene na IV spratu Akademije znanja u Budvi, gdje će se odvijati svi programi.

Festival Novi Val od sjutra u Budvi | Radio Televizija Budva

U filmskom segmentu biće prikazana prva, mahom kratkometražna ostvarenja režisera iz Crne Gore, BiH i Srbije - Anje Kavić, Stefana Ivančića, Ivana Salatića i Senada Šahmanovića.

Posle projekcije filma "Umir krvi", 12.09. u 21h, o novom talasu u crnogorskoj kinematografiji govoriće reditelj, scenarista Stefan Bošković, zatim producent Ivan Đurović i filmska kritičarka Marija Ivanović.

11. i 12. septembra biće održana četiri koncerta, prve večeri predstaviće se Dunja Dačić alias Dojo i grupa Ti, a druge dvije kantautorke, Sara Renar i Ana Ćurčin, obje u pratnji bendova.

Muzičku radionicu "Do It Yourself u muzici" održaće Ilija Duni i Trajče Nikolovski, multiinstrumentalisti i članovi benda TI (11.09. u 19h), a sledećeg dana malu filmsku radionicu, takođe od 19 časova, prirediće režiser Senad Šahmanović.

Filmske projekcije počinju od 20 časova, a koncerti od 21:30h.

Festival organizuje NVO Agora, pod pokroviteljstvom Opštine Budva, uz podršku TOB-a i prijatelja festivala.