04-10-2019

Franeta: Jedini neprijatelj Budve i budvana je DPS

Odlukom predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, Aleksandar Franeta izabran je za predsjednika Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Budvi na juče održanoj sjednici Odbora.

Franeta: Jedini neprijatelj Budve i budvana je DPS | Radio Televizija Budva

Na samom početku Franeta se zahvalio svima prisutnima, pozdravio političkog direktora Savovića, a nakon toga se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u Budvi, ali i status Prave Crne Gore u političkom životu toga grada. Naglasio je da je upravo Prava Crna Gora na lokalnom nivou u Budvi dala veoma značajan doprinos za održavanje koalicije koja je u tom gradu na vlasti. Nije to prošlo nezapaženo kod budvana, što pokazuje i svakodnevni priliv novih članova u budvanski odbor Prave Crne Gore, saopšteno je iz ove političke partije.

"Franeta je naglasio da je ključno za Budvu da partije koje su trenutno na vlasti, uz Pravu Crnu Goru, koja će evidentno činiti novu vlast, održe međusobnu saradnju, kako se više nikada ne bi ukazala prilika da Demokratska Partija Socijalista i njihovi sateliti preuzmu vlast u Budvi", navode u saopštenju.

Sa stavom Aleksandra Franete se složio i istaknuti član Prave Crne Gore u Budvi Luka Liješeviš.

"On je istakao da se Budva i budvani suočavaju sa velikim brojem problema, ali da oni nisu nerješivi, te da će i Prava Crna Gora dati maksimalan doprinos, kako bi trenutna, ali i buduća vlast u Budvi, koju neće ćiniti DPS, funkcionisala na najvišem nivou, naglašavajući da je Budva uvijek bila prepoznata kao jedna od ključnih tačaka na turističkoj mapi Crne Gore", ističu u saopštenju.

Kako dodaju, politički direktor Željko Savović je pozdravio prisutne, te prenio prisutnima pozdrave predsjdnika Milačića, uz poruku da je rukovodstvo partije i te kako ponosno na rad i rezultate budvanskog odbora, ali i da se na tome nećemo zaustaviti, jer Prava Crna Gora može mnogo više, zahvaljujući svom rukovodstvu i članovima.

"To nas sve obavezuje, ali i motiviše da damo najznačajniji doprinos, kako bi DPS postao politička prošlost i na državnom nivou, šaš kao što je to slučaj u Budvi", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore Budva.


Sjednicu Inicijativnog odbora, kojoj je prisustvovao i politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović, vodio je Aleksandar Franeta, a pored već postojećih, sjednici je prisustvovalo i nekoliko novih članova Prave iz Budve.