07-10-2019

Franeta: Zaštita zelenih površina mora biti jedan od prioriteta lokalne vlasti

Prava Crna Gora Budva pozdravlja potpisivanje sporazuma između Opštine Budva i kompanije Velja Voda lux investment koji se odnosi na očuvanje zelenih površina, konkretno na pojas ispred TQ Plaze i Pošte.

Predsjednik IO Prave Crne Gore u Budvi gospodin Aleksandar Franeta je povodom toga istakao:

“Manjak zelenih površina je problem sa kojim se suočava gotovo svaki ozbiljniji grad u svijetu, pa samim tim i Budva. Ipak, zaštita naše flore i faune mora biti jedan od prioriteta lokalne vlasti, pogotovo imajući u vidu sve veću urbanizaciju, pa zašto ne reći i betonizaciju našeg grada. S tim u vezi, imajući u vidu apele Prave Crne Gore da se zaustavi gušenje naših parkova i oaza zelenila, pozdravljam napore gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića da zaštitu budvanskih zelenih površina i formalizuje kroz potpisivanje pomenutog sporazuma.

Istovremeno, Prava Crna Gora u Budvi će se snažno zalagati i za sprečavanje devastacije budvanskih sela koja sve više uzima maha, ali i za vraćanja dostojanstva svakom Budvaninu koji živi i prehranjuje porodicu od ribolova. Najzad, naš fokus će se bazirati na želji da budvanske plaže postanu ponovo dostupne svim građanima (pogotovo Budvanima), a ne samo odabranim i poželjnim investitorima.” Zaključio je Franeta.