04-06-2020

Gigović: Moramo Budvu vratiti razumu i saradnji

Grupa birača Nova Budva poziva građane i sve odgovorne pojedince i institucije na smirenost i obnovu. Kako je saopštio predsjednik Ilija Gigović, potrebno je razumno i smireno nalaženje najboljih rješenja za obnovu zdravlja nakon pandemije, obnovu društvene stabilnosti i ekonomije, uz ocjenu da se Budva mora vratiti razumu i saradnji.

Gigović: Moramo Budvu vratiti razumu i saradnji | Radio Televizija Budva


"U ekonomskoj krizi sa kojom se suočava grad u jeku turističke sezone, Budva zahtijeva potpunu pribranost i nove odgovore. Nova Budva ima taj kapacitet, ima nove odgovore i spremna je da preuzme odgovornost za vođenje grada. Grupa birača Nova Budva je, stava da, kao domaćini, moramo Budvu vratiti razumu i saradnji", rekao je Gigović.

Istakao je da začarani krug politike i sukoba za sve donosi veliku blokadu i probleme.

"Scene sa gradske skupštine kojima smo svjedoci nikome ne mogu služiti na čast, posebno ako tvrdimo da želimo u modernu EU, a ponašamo se potpuno neprikladno. Na žalost, ni ekonomiji ni ugledu Budve ne prija ovakva slika političkih sukoba koje ide u svijet, umjesto toga treba da kao dobri domaćini pokažemo sređenu turističku metropolu Jadrana."

Prema njegovim riječima, članovi i aktivisti Nove Budve imaju znanje i iskustvo da preuzmu vođenje brige o gradu.

"Svu snagu i energiju želimo da uložimo u gradske teme, komunalna pitanja i ekonomiju. Smatramo da su trenutno politikanstvo i lične razmirice pogrešno usmjerena energija. Veliki složeni gradski sistemi ne rade sami od sebe, treba aktivno brinuti o boljem kvalitetu plaža, pijaćoj i otpadnoj vodi, komunalnom redu, gradnji, saobraćaju, socijalnim problemima. To zna svaki domaćin. Nova Budva umije, može i hoće da se bavi pravim pitanjima obnove grada posle pandemije, sa konkretnom vizijom i jasnim gradskim rešenjima. Visoka politika nije naš fokus, grad je naš fokus i bolja budućnost za sve", rekao je Gigović.

Kao sugrađani, komšije i prijatelji, iz Nove Budve apeluju na pomjeranje od sukoba.

"Mi iz Nove Budve imamo znanje, volju i jasan plan kako da se usmjerimo samo na grad, ekonomiju, turizam i bolji život svih građana. Mi smo ta nova snaga, svih građana", zaključuje se u saopštenju.