09-10-2020

Gregović vraćen na mjesto direktora Parking servisa

Nakon što je predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio rješenje kojim se poništava Odluka o razrješenju Odbora direktora "Parking Servis" doo Budva, Jovan Gregović je vraćen na mjesto direktora preduzeća, čiju je funkciju obavljao u prethodne četiri godine.

Gregović vraćen na mjesto direktora Parking servisa | Radio Televizija Budva

"Na osnovu člana 59 Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta Opštine Budva, predsjednik Carević donio je juče Rješenje o poništenju Rješenja o razrješenju Odbora direktora "Parking Servis" doo Budva od 11.07.2020.,", kazali su iz ovog preduzeća za portal RTV Budva.

Po ovom osnovu, danas je održana 32. Sjednica Odbora direktora po hitnom postupku na kojoj je, između ostalaog, poništena Odluka o razjrešenju Jovana Gregovića kao i Odluka o imenovnju v.d. direktora Žarka Pekovića.

Ono što je najvažnije, kako su naglasili, Odbor direktora je na današnjoj sjednici definiso poništenje svih odluka koje je Peković donio u prethodnom periodu, jer su, kako su naveli, proistekle iz nelegalnih radnji i prethodno donešenih odluka.

Podsjetimo, Odbor direktora Parking servisa koga je imenovala tadašnja odbornička većina, predvođena DPS, SD, Crnogorskom i odbornikom Stevanom Džakovićem, je krajem jula mjeseca razriješila Gregovića (DF) i za vršioca dužnosti izvršnog direktora preduzeća imenovala Žarka Pekovića (DPS).D.B.