Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 11-05-2017

Ivančević: Jako se teško i sporo transformišete

Odbornici Crnogorske omogućili su danas vladajućoj koaliciji u lokalnom parlamentu da imaju kvorum i održe 8. sjednicu, koja je zakazana po hitnom postupku.

Ivančević: Jako se teško i sporo transformišete

Sjednici nijesu prisustvovali opozicioni odbornici DPS-a, a prije rasprave napustila je i odbornica SD-a Milena Raičković zbog, kako je naglasila, kršenja Poslovnika o radu zakazivanjem sjednice po hitnom postupku, a da za nije bilo razloga.

Predsjednik Crnogorske i odbornik Dragan Ivančević je istakao da je njihova partija uradila sve kako bi se konstituisali skupštinski odbori i na zakonit način donosile odluke, konstituisali organi, javna preduzeća, uprava...

„Mi smo opozicija u ovom parlamentu, ali opozicija koja je zainteresovana da se dese promjene, prije svega u kvalitetu. Mislim da se jako teško ili sporo transformišete iz jedne opozicione varijante u poziciju ljudi koji treba da vrše vlast, obezbijede razvoj, razmišljaju o privredi i interesima svih građana. Morate da shvatite da nijeste više opozicija, da nije izborna kampanja, da nijeste nvo sektor…”, naglasio je Ivančević.Prema njegovim riječima, na sjednici zakazanoj po hitnom postupku, u ovom trenutku se trebala naći i „analiza stanja u kojem se grad i turistička ponuda nalazi u jeku odvijanja turističke sezone“.

„Trebali smo da raspravljamo o nivou komunalne opremljenosti grada, zašto još uvijek nemamo osnovna dokumenta koja bi nam garatovala da možemo da koncipiramo turističku ponudu, kako i na koji način ćemo eliminisati i preduprediti sve probleme koji su uočeni ranijih sezona i koje smo identifikovali kao jako loše za kvalitet turističke ponude kao što su taksi služba, buka, izgled grada i sve ono što čini ukupni osjećaj koji turisti mogu da ponesu“, kazao je Ivančević.

Podržavajući predlog Crnogorske o zakazivanju sjednice na kojoj bi se raspravljalo o turističkoj sezoni, odbornica Koalicije SDP, URA i LP Božena Jelušić je, kao dva goruća problema o kojima bi trebalo raspravljati, navela predugu građevinsku sezonu i buku.

Hitnost zakazivanja 8. sjednice, predsjednik SO Budva Đorđije Vujović je obrazložio potrebom konstituisanja odbora kako bi Skupština mogla nesmetano da radi u punom kapacitetu, kvalitetno i funkcionalno.

“Do kraja mjeseca biće zakazana redovna sjednica na kojoj će se, kao tačke dnevnog reda, naći privremeni objekti, finansijski izvještaji Sekretarijata za pravnu zaštitu, a čeka se i saglasnost Agencije za kulturna dobra na Plan privremenih lokacija oko Starog grada, kojim će se smanjiti njihov broj i kvalitetnije urediti taj prostor”, kazao je Vujović.

Odbornici su danas razmatrali i usvojili 11 tačaka dnevnog reda i to sedam predloga rješenja o imenovanju članova odbora za finansije, privredu i razvoj, za društvene djelatnosti, Statut i propise, za izbor i imenovanja i komunalno-stambenu djelatnost, dva o imenovanju predsjednika odbora za izbor i imenovanje i komunalno-stambenu djelatnost, te po jedan predlog rješenja o razrješenju predsjednika Odbora za komunalno-stambenu djelatnost i o izmjeni i dopuni Rješenja o određivanju odbornika SO Budva koji će prisustvovati pri sklapanju braka.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?