11-08-2020

Janović: Nakon 30. avgusta sa još većim elanom nastavićemo da unapređujemo omladinsku politiku

"Politika Demokratske partije socijalista koju sprovodi Vlada i Ministarstvo sporta i mladih u protekle četiri godine dala je mjerljive i zavidne rezultate kada je u pitanju omladinska politika", poručio je Janović.

Janović: Nakon 30. avgusta sa još većim elanom nastavićemo da unapređujemo omladinsku politiku | Radio Televizija Budva

"Zaokružili smo institucionalni i normativni okvir, donesen je Zakon o mladima i strategija za mlade, otvorili smo Omladinske centre i klubove u 11 naših opština, a u saradnji sa lokalnim samoupravama donijeli lokalne akcione planove u 21 od 24 crnogorske opštine. Uspostavili smo i ojačali saradnju sa regionalnom kancelarijom za saradnju mladih kao regionalnog
mehanizma za odgovor na iste izazove sa kojima se susreću mladi u regionu. Uložili smo preko milion eura u omladinske projekte koje sprovode omladinske organizacije za unapređenje politike za mlade", kazao je.


On je napomenuo i to da je DPS, omogućila evropsku omladinsku benefit karticu za preko 8.000 mladih ljudi.

"Prepoznavši da je bezbjednost djece i mladih na internetu danas izazov u eri društvenih mreža, inicirali smo i sprovodimo istoimeni projekat sa kolegama iz Ministarstva javne uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije. Uradili smo analizu potreba mladih na osnovu kojeg sprovodimo javni interes u
oblasti omladinske politike, sa još većim elanom nakon velike pobjede 30. avgusta nastavićemo da unaprijeđujemo omladinsku politiku. Poručio bih svim društvenim i političkim akterima da prethodno se barem elementarno informišu što je sve urađeno u oblasti omladinske politike u prethodne četiri godine i daju, ne samo verbalno, nego i konkretan doprinos kako bi mladi postali nosioci društvenog razvoja naše države", zaključuje se u saopštenju, koje potpisuje Nikola Janović.