22-11-2020

Jonica: Budva je sredina koja daje poseban pečat modernom razvoju Crne Gore

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je danas, povodom 22. novembra - Dana opštine Budva, čestitku svim građankama i građanima Budve.

Jonica: Budva je sredina koja daje poseban pečat modernom razvoju Crne Gore | Radio Televizija Budva

Foto: Socijalisti CG

"Budva je sredina koja nesumnjivo daje poseban pečat modernom razvoju Crne Gore, zbog čega postoji pojačana obaveza da se objektivno i kritički sagledaju dosadašnja iskustva i afirmišu i unaprijede pozitivne prakse, kako bi se sačuvala prestižnost Budve na turističkoj mapi Jadrana",navela je Jonica.

U tom i u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana Budve, kako je dodala, potrebno je odlučnije i posvećenije raditi na planu održivog razvoja, ali i vladavine prava, jer je to jedina dugoročno pouzdana formula privlačenja investicija i ekonomsko-društvenog razvoja.

"Stvaranje preduslova za podizanje kvaliteta života i turističke ponude, uz očuvanje prirodnih i urbanističkih resursa Budve, kao i njenog brenda jedne od najposjećenijih turističkih destinacija, logičan je slijed u predstojećoj razvojnoj fazi cijele budvanske rivijere. Istovremeno, naša je obaveza na trajno sjećanje na heroje koji su 22. novembra prije 76 godina Budvu učinili slobodnim gradom i svojom žrtvom obezbijedili prosperitet budućim generacijama", poručila je Jonica povodom Dana Opštine Budva.