12-07-2019

Još jedno "Naše ljeto" na TV Budva

U ponedjeljak 15. jula počinje još jedan serijal ljetnjeg programa "Naše ljeto", koji televizija Budva realizuje sa BN televizijom već drugu sezonu. To je bio i povod da sa urednicom zabavnog programa, našim prepoznatljivim TV licem Dušankom Bašić razgovaramo o najavljenom programu.

Još jedno

1. Kao što smo rekli ovo je druga sezona saradnje sa BN televizijom, kako ste zadovoljni? Koliko je ona drugačija od one koju ste imali sa TV Vojvodina?

Jeste, već drugu godinu za redom samostalno realizujemo naš ljetnji program, a pored gledalaca televizije Budva, prati nas i televizijska publika BN televizije širom svijeta, što znači da imamo ogromnu gledanost. Upravo to bih i izdvojila kao najdragocjenije za ovaj projekat. Kada je riječ o saradnji sa BN televizijom, ona je zaista odlična i teče bez ikakvih problema, uz napomenu da u produkciji serijala Naše ljeto učestvuje samo jedan čovjek iz BN televizije, to je, dakle pored našeg, još jedan voditelj. Ljetnji programa Na dva mora, koji smo radili u saradnji sa RT Vojvodina je bio koprodukcijski projekat, što znači da smo imali podjednako učešće u produlciji, dok se Naše ljeto realizuje isključivo u produkciji Televizije Budva.

2. Ljetnji program je najprepoznatljiviji segment našeg zabavnog programa, koliko je zahtijevan za realizaciju?

Izuzetno je zahtjevan, prvenstveno zato što se izmještamo van televizijskog prostora i studija. To zahtijeva montažu režije, studija, svakodnevne odlaske na lokacijiu koja je udaljena nekoliko kilometara od zgrade televizije, što iziskuje dodatno vrijeme. Ove godine program ćemo emitovati sa jednog od najljepših dijelova naše obale - sa plaže Pržno, iz pravog mediteranskog ambijenta, kako bi motivisali gledaoce da nas prate svakog radnog dana od 16:20 na programima TV Budva i BN televizije. Zahtjevno jeste, ali uz dobar tim, sigurno ćemo doći do cilja, a to je da gledaocima širom svijeta dočaramo Mediteran na najljepši način i da ih motivišemo da dođu na našu obalu i učivaju u svim njenim čarima.

3. Nije lako godinama tražiti nove teme i predstavljati prije svega Budvu i našu turističku ponudu, tako je pretpostavljamo i ove godine. Da li nam možete najaviti ili makar djelimično otkriti novitete koje će gledaoci imati prilike da vide i čuju tokom trajanja emisije "Naše ljeto"?

Kada počnemo sa pripremama za ljetnji program, uvijek nam izgleda da su sve priče ispričane. Možda i jesu, ali svako od nas će ispričati priču na drugačiji način i otkriti nešto novo. To nam je cilj i ove godine. Imamo sjajne mlade saradnike, koji će svojim šarmom, mladalačkom neposrednošću, a uz pomoć i sugestije iskusnih kolega, donijeti novu energiju na naše ekrane. Tome se neizmjerno radujem. Tokom serijala od 35 emisija otkrićemo vam neka skrivena mjesta u i oko Budve, upoznaćemo vas sa mladim talentovanim sugrađanima, pratiti zanimljive kulturne i zabavne sadržaje, izvještavati o novinama na hercegnovskoj, tivatskoj, kotorskoj, barskoj i ulcinjskoj rivijeri. A trudićemo se da donesemo i duh stare Crne Gore kroz lijepe i živopisne reportaže. Nadamo se da ćemo stići i do Durmitora. :-)

Do kada će serijal biti emitovan?

Naše ljeto 2019. imaće 35 epizoda. Prva emisija emitovaće se 15. jula, a poslednja 30. avgusta.