28-05-2017

Kažanegra: Znatno bolja sezona nego ranijih godina

Izuzetno dobra predsezona koja garantuje i jednu veoma uspješnu turističku sezonu u svim objektima i kompletnim kapacitetima HG Budvanska rivijera", prokomentarisala je izvršna direktorica Katarina Kažanegra.

Kažanegra: Znatno bolja sezona nego ranijih godina | Radio Televizija Budva

Objekti HG Budvanska rivijera otvarani postepeno od kraja marta do početka maja, ranije nego prethodnih godina.

"Kapaciteti su definitivno na tržištu i zahvaljujući ranijem otvaranju TN Slovenska plaža u aprilu, imamo značajno povećanje broja noćenja u odnosu na ranije godine, odnosno ostvarno je preko 10 hiljada noćenja. Trend je nastavljen tokom maja i sada su skoro 80% popunjeni kapaciteti, odnosno preko 2 hiljade gostiju je u hotelima kompanije. Trend će biti nastavljen i očekujemo da tokom maja bude ostvareno preko 40 hiljada noćenja", kazala je Kažanegra za Infobiro.

Prema njenim riječima, dobroj posjećenosti, pored ranijeg otvaranja hotela, doprinijela su i nova emitivna tržišta.

"Krajem aprila je započelo belgijsko tržište, početkom maja holandsko, a prije nekoliko dana i nordijsko, Dansk, Finska i Švedska. Početkom juna očekujemo i Norvežane, prvi put organizovano poslije 30 godina direktnim letovima do Tivta. Nordijsko tržište je zajednički uspjeh hotelskih kompanija, nacionalne i lokalnih turističkih organizacija", istakla je Kažanegra.

Najviše gostiju je, kako je kazala, smješteno u Slovenskoj plaži, preko hiljadu.

Nakon Slovenska, najviše gostiju je u hotelu Aleksandar, koji od ove godine posluje kao blue star hotel upravo po konceptu TUI Nordika, zatim Palas, Kastellastva, pa Mogren. Pored zapadnog i sjeverno evropskog tržišta, zastupljeno je i tržište regiona gdje je, takođe, došlo do značajnog pomaka. Poslednjih dana maja očekujemo i prve letove sa tržišta Rusije", naglasila je Kažanegra.

Dobar trend punjenja biće nastavljen tokom juna, a jul i avgust je špic kada je popunjenost 100%-tna.

"Dobre su najave i za septembar i oktobar, tako da bi ova sezona trebala da bude bolja i traje duže nego što je to bio slučaj ranijih godina", kazala je Kažanegra.

Cijene su skoro na istom nivou kao prošle godine u svim objektima, jer je politika kompanije da se bitnije ne mijenjaju.

"Cijene su korektne i konkurentne u odnosu na ostale hotele. Tako, u TN Slovenska plaža u špicu turističke sezone polupansion u dvokrevetnoj sobi staje između 50 i 60 eura, dok su najveće cijene u hotelu Palas koji je i najreprezentativniji, sa 4 + zvjezdice, ali nijesu znatno veće u odnosu na ostale objekte", naglasila je Kažanegra,