Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 13-05-2017

Knežević: Izgradnja zgrada planirano, problematičan put

Izgradnja stanova za prosvjetare se odvija utvrđenom dinamikom, a probleme sa kojima su suočeni od početka izvođenja radova rješavaju uz značajnu podršku lokalne samouprave, kazao je predsjednik OO Sindikata prosvjete Nikolaj Knežević.

Knežević: Izgradnja zgrada planirano, problematičan put

Prema njegovim riječima, radovi na lameli jedan u naselju Dubovica privode se kraju.

„U toku je postavljanje ograda i roletni na terasama, dok se radovi na lamelama dva i tri odvijaju utvrđenom dinamikom. Nadam se da će do kraja građevinske sezone, 1.jula , zgradu uspjeti da stave pod krov kako bi u toku ljeta mogli da se izvode unutrašnji radovi, uz saglasnost Opštine“, kazao je Knežević za TV Budva.

Kako je on naglasio, problem koji bi mogao izazvati prolongiranje roka za završetak radova, predstavlja izgradnja prilaznog puta.

„Uputili smo zahtjev lokalnoj samoupravi, predsjedniku Opštine, da hitno održimo sastanak kako bi precizirali ono o čemu smo govorili još u februaru. Riječ je o neriješenim imovinskim odnosima za manju parcelu kroz koju prolazi dio puta. On je za nas od vitalnog značaja, jer sva infrstruktura, ne samo za naša dva objekta već i za susjedne upravo, prolazi kroz taj put“, istakao je Knežević.

On je podsjetio da se izgradnja objekta na parceli površine 3343 m kvadratna odvijala u otežanim uslovima od samog početka.

„Dvadeset godina ni jednom prosvjetnom radniku u opštini nije dodijeljen stan. Pored golgote koju smo prošli na prethodnom placu, zamjena placa i sve ono što je slijedilo, dobili smo parcelu koja je neuslovna, koja je klizište, samo u zid iza zgrade je uloženo preko milion eura. Ono što je najvažnije je da su investitor i izvođač, prilikom gradnje, ispoštovali sve standarde, tako da že prosvjetni radnici će biti zadovoljni kvalitetom radova, samo što se treba useliti“, naglasio je Knežević.

U sva tri objekta biće izgrađeno 148 stambenih jedinica, od kojih su 142 podijeljeni prosvjetnim radnicima iz pet obrazovnih ustanova iz Budve.

„Sa preostalih šest bi trebalo da pokrijemo dodatne troškove preprojektovanje, izgradnju potpornog zida i slično. Nadam se da ćemo sa Opštinom sklopiti dogovor oko prenamjene prostora, to je jedan od naših zahtjeva s obzirom na to da je budzet za izgradnju probijen i da moramo iznaći sredstva u vezi sa pokrivanjem dodatnih troškova u izgradnji“, kazao je Knežević.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?