21-03-2018

Konferencija Za snažniji glas djeteta u društvu

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda organizovaće sjutra Konferenciju „Za snažniji glas djeteta u društvu - Mreža Zlatnih savjetnika Ombudsmana“ kojoj će prisustvovati predstavnici Skupštine, Vlade, obrazovnih ustanova, nevladinog sektora, međunarodnih organizacija i medija.

Konferencija Za snažniji glas djeteta u društvu | Radio Televizija Budva

Mreža Zlatnih savjetnika Ombudsmana formirana je 2014. godine u cilju okupljanja zainteresovane djece da učestvuju u radu Institucije Zaštitnika i da, kroz direktnu komunikaciju, svojim idejama, predlozima, sugestijama i stavom doprinose zaštiti i unaprjeđenju dječjih prava.

„Zlatni savjetnici su u prethodnom periodu aktivno učestvovali u radu Zaštitnika analizirajući različite teme, kao i stepen poštovanja prava djeteta“, saopšteno je iz te institucije.

Navodi se da je Mreža Zlatnih savjetnika Ombudsmana, kroz različite aktivnosti i postignute rezultate, postala sve prepoznatljivija u procesu, kako promocije, tako i zaštite prava djeteta u Crnoj Gori.

„Konferenciju „Za snažniji glas djeteta u društvu“ vodiće djeca - članovi Mreže, i tom prilikom govoriće o njenom značaju u procesu unaprjeđenja poštovanja prava djeteta u Crnoj Gori, kao i važnosti unaprjeđivanja participacije djeteta“, kaže se u saopštenju.

Na Konferenciji će, kako je najavljeno, biti predstavljeni novoizabrani članovi Mreže.